Hoeveel kost de installatie van een laadpaal thuis?

Dat een eigen laadpaal dé manier is om je elektrische auto zijn volledige autonomie te geven, is geen verrassing. Je bespaart er heel wat laadkosten mee en bent altijd zeker van een beschikbaar laadpunt. Maar hoe ziet het kostenplaatje van deze installatie eruit? We overlopen alle elementen die invloed hebben op de prijs, zodat jij de beste keuze maakt.

De gemiddelde prijs van een laadpaal

Wie ten volle wil genieten van zijn elektrische auto gaat best op zoek naar een handige laadoplossing die altijd beschikbaar is. Openbare laadstations zijn duur en thuis opladen aan de stekker levert op lange termijn grote veiligheidsrisico’s op. Dan maar een eigen laadpaal! Maar is dat geen enorme investering?

De prijs van een laadpaal ligt tussen de € 500 en € 3.000, installatie inbegrepen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten en de prijzen die de ene aanbieder of installateur hanteert, verschillen soms enorm van de prijzen van de andere. Om je een beter beeld te geven van het totale kostenplaatje bespreken we hieronder alle factoren die de prijs beïnvloeden.

Wat bepaalt de prijs van mijn laadpaal?

  • De laadcapaciteit of het vermogen

Een lader die meer vermogen levert dan je wagen aan kan, is een nutteloze en dure zaak. Aan een laadpaal met een te laag vermogen ben je dan weer veel laadtijd kwijt. Om zeker te zijn dat je de ideale laadoplossing hebt, is het dus belangrijk dat het vermogen van de laadpaal juist is afgestemd op dat van je wagen én je thuisnetwerk. 

Daarvoor moet je weten hoeveel ampère en welk type stroom (1-fasig of 3-fasig) de lader ondersteunt. Kijk in welke categorie jouw elektrische auto valt en welke laadcapaciteit daarbij hoort:

Capaciteit van de auto (in aantal ampère)Aantal fasen dat de auto ondersteuntBijhorend laadpaalvermogen
16 A1-fasig3,7 kW
16 A3-fasig11 kW
32 A1-fasig7,4 kW
32 A3-fasig22 kW

Ga ook even na hoe het elektriciteitsnetwerk bij je thuis in elkaar zit, want ook dat bepaalt het type laadpaal dat je kan installeren. De stroomaansluiting van de meeste woningen is 1-fasig, al zijn er steeds meer nieuwbouwwoningen waarbij de eigenaar voor drie fasen kiest. Bedrijven of woningen met zware installaties (bijvoorbeeld een appartementsgebouw met een lift) hebben meestal standaard een 3-fasige aansluiting en kunnen dus krachtigere laadpalen installeren.

  • Met of zonder vaste laadkabel

Je elektrische wagen opladen doe je niet met een eenvoudige stekkerdraad. Daar heb je een aangepaste kabel voor nodig. Of die al dan niet vasthangt aan de laadpaal kan een invloed hebben op de prijs. Enerzijds is het een extra comfort om te weten dat je hem niet kan kwijtraken. Anderzijds kan de kabel wel eens in de weg hangen.

Voor een laadpaal met een vaste kabel betaal je doorgaans iets minder (€ 500 tot € 1.500) dan voor een model zonder (€ 1000 tot € 3.000).

Lees ook ons artikel: Wat kost het om je elektrische wagen op te laden?

  • Een slimme laadpaal

Een slimme laadpaal vraagt iets meer budget, maar verdient de investering wel sneller terug in efficiëntie. Dit toestel communiceert namelijk met de andere apparaten in je woning en past zijn stroomafname aan aan jouw verbruiksgewoonten. Een slimme laadpaal schroeft zijn verbruik terug wanneer er meer elektriciteit nodig is in huis, gaat op zoek naar de goedkoopste momenten om je auto op te laden en laat zijn gebruikers toe om voorkeuren in te stellen. Sommige modellen kunnen zelfs bidirectioneel laden.

Voor een slimme lader betaal je rond de € 800 en € 1.500, maar je merkt het voordeel duidelijk aan je elektriciteitsrekening.

  • De installatiekosten

Net als de prijs van de laadpaal, verschillen de plaatsingskosten sterk van installateur tot installateur. De prijs varieert van € 300 tot € 2.000.

Eventueel bijkomende kost: de verzwaring van je elektriciteitsaansluiting

Het belangrijkste is dat de aansluiting van je woning afgestemd is op je wagen en laadpaal, maar als je momenteel over een 1-faseaansluiting beschikt die bijna op zijn limiet zit, kan je een verzwaring van je aansluiting aanvragen bij de netbeheerder. Zo vermijd je overbelasting en ben je voorbereid op de toekomst: we zullen namelijk steeds meer energie gaan gebruiken als alternatief voor vervuilende energiebronnen. 

De kosten hiervan hangen af van de complexiteit van de werken en de grootte van de verzwaring. Je betaalt daarbij voor drie diensten:

  • De verzwaring zelf, aangevraagd bij de netbeheerder: € 150 tot € 1.200
  • De arbeidsuren van de elektricien die de werken uitvoert: rond de € 40 per uur
  • De kost voor de verplichte keuring voor ingebruikname: € 150 tot € 200

Er zijn dus heel wat factoren die de prijs van je laadpaal bepalen, maar het is vooral belangrijk dat je een laadpaal kiest die past bij jouw verbruiksgewoonten, voorkeuren, auto en aansluiting.