Vereenvoudig je administratie als zelfstandige of onderneming dankzij MyLuminus

Als Luminus-klant kan je op elk moment gebruik maken van je persoonlijke online klantenzone. Je facturen, persoonlijke gegevens, betalingen, een overzicht van je energieverbruik, je klantenvoordelen … Je ziet het in één oogopslag. Helemaal handig: je kunt je facturen rechtstreeks naar je boekhouder laten versturen of je voorschotbedragen aanpassen. Heb je MyLuminus nog nooit eerder gebruikt? Of ben je er nog niet aan gewend? Dankzij dit artikel ontdek je alle voordelen.

Al je facturen overzichtelijk en vlakbij

Als zelfstandige kamp je met heel wat papierwerk en mailverkeer. Misschien is het wel zo onoverzichtelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom kan je op MyLuminus op elk moment je facturen, betalingen en saldo bekijken, zodat je niets uit het oog verliest.

Je kunt er ook

  • aangeven hoe je je facturen het liefst ontvangt: op papier of digitaal,
  • laten weten of je graag met domiciliëring werkt of liever online betaalt,
  • vlot een kopie van je facturen downloaden ( en dit voor facturen van de afgelopen 3 jaar). In het facturenscherm kan je zelfs met één klik meerdere facturen tegelijkertijd selecteren en downloaden.

Het allerbeste nieuws? De tool is gebruiksvriendelijk, veilig en volledig gratis!

Rechtstreeks naar je boekhoudkantoor

Besteed je je boekhouding uit? Als zelfstandige is het perfect mogelijk om je factuur digitaal en rechtstreeks naar je accountant te sturen. Dat doe je eenvoudig door het e-mailadres voor je digitale facturen te wijzigen in ‘Mijn profiel’ onder ‘Mijn gegevens – klantgegevens’. Let wel, op dit moment moet je kiezen tussen de factuur zelf ontvangen of naar je boekhouder versturen. Wil je ze toch liever zelf ontvangen? Dan kun je via MyLuminus bijvoorbeeld elk kwartaal – net vóór de btw-aangifte – je facturen downloaden voor verdere verwerking.

Volg je energieverbruik op de voet

Je verbruik analyseren en je voorschotten hierop afstemmen? Ook dat kan op elk moment in je persoonlijke klantenzone. Voeg simpelweg je meterstanden toe in de sectie ‘Verbruik en meterstanden’ en bekijk je gas- en elektriciteitsverbruik in handige grafieken. Meteen up-to-date en altijd overzichtelijk. Wil je je maandelijks voorschotbedrag aanpassen in functie van je (veranderde) energieverbruik? Je fikst het in slechts enkele klikken in de rubriek ‘Voorschot en afrekening’ op MyLuminus. Dat kan – bijvoorbeeld in de nasleep van de coronacrisis – een belangrijke factor zijn om je cashflow beter op peil te houden.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Ook handig: hoe vaker je je meterstanden ingeeft, hoe beter je het hele jaar rond zicht hebt op je exacte verbruik. Geen enkele factuur is dan nog een verrassing. Je ziet perfect de meterstanden en kosten variëren per maand en seizoen én als het nodig is, kan je je voorschotten hieraan aanpassen.

Een lek, een storing of een plotse grootverbruiker? Dat merk je meteen op als een onregelmatigheid in de grafieken op MyLuminus. Zo kan je snel het nodige doen om het probleem op te lossen: contact opnemen met je elektricien of verwarmingstechnicus en/of je netbeheerder aanspreken. Dat is weer een besparing voor jou, want je verspilt niet nodeloos energie en geld.

Je bedrijfsgegevens snel aangepast

Een nieuw e-mailadres, telefoonnummer of postadres? In de sectie ‘Mijn gegevens’ pas je het in een vingerknip zelf even aan. Bellen of mailen is niet meer nodig! Bovendien kies je hier ook zelf of je je facturen in de toekomst enkel nog digitaal wilt ontvangen. Dat is beter voor het milieu. En voor elke klant die papieren facturen inruilt voor digitale exemplaren, planten wij een boom!

Extra veel klantvoordelen

En last but not least: door geregeld je persoonlijke klantenzone te checken, mis je geen enkele aanbieding. Al onze Luminus Extras-voordelen heb je moeiteloos in the pocket. Er zijn allerlei acties en kortingen voor professionele producten en diensten, maar ook voor privédoeleinden. Van voordeligere ledverlichting, kantoormaterialen, drukwerk of supermarktaankopen tot goedkopere parkeertarieven, korting op de aankoop van een fiets of promoties op elektrische toestellen.

Je account snel aangemaakt

Nog geen account? Hou dan je klantnummer en EAN – die je allebei kan terugvinden op je energiefacturen – bij de hand en ga aan de slag.

  1. Surf naar myluminus.be of installeer de MyLuminus App op je smartphone. Dat kan zowel op Android als iOS.
  2. Registreer met je e-mailadres, Facebook- of Google-account.
  3. Geef je klantgegevens in en geniet van de vele voordelen van MyLuminus.

Ook interessant voor jou