My Luminus: de vele voordelen van je persoonlijke klantenzone

Als Luminus-klant kan je te allen tijd gebruik maken van je persoonlijke online klantenzone. Heb je My Luminus nog nooit eerder gebruikt? Of ben je er nog niet aan gewend? Maak dankzij dit artikel kennis met alle voordelen. Je facturen, persoonlijke gegevens, betalingen, een overzicht van je energieverbruik, je klantenvoordelen… Je ziet het niet alleen op een handig dashboard, je kan er óók mee aan de slag.

Al je facturen overzichtelijk en vlakbij

Dat je door al het papierwerk en mailverkeer af en toe door de bomen het bos niet meer ziet, begrijpen we best. Daarom kan je op My Luminus op elk moment je facturen, betalingen en saldo bekijken, zodat je niets uit het oog verliest. Duid aan hoe je de facturen liefst ontvangt, of je graag met domiciliëring werkt of liever online betaalt en download vlot een kopie van je facturen.

My Luminus facturen computer

Volg je energieverbruik op de voet

Je verbruik analyseren en je voorschotten hierop afstemmen? Het kan op elk moment in je persoonlijke klantenzone. Voeg simpelweg je meterstanden toe in de sectie ‘Verbruik en meterstanden’ en bekijk je gas- en elektriciteitsverbruik in handige grafieken. Meteen up-to-date en altijd overzichtelijk. Wil je je maandelijks voorschotbedrag aanpassen in functie van je (veranderde) energieverbruik? Je fikst het in slechts enkele klikken in de rubriek ‘Voorschot en afrekening’ op My Luminus.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Ook handig: hoe vaker je je meterstanden ingeeft, hoe beter je het hele jaar rond zicht hebt op je exacte verbruik. Geen enkele factuur is dan nog een verrassing. Je ziet perfect de meterstanden en kosten variëren per maand en seizoen én als het nodig is, kan je je voorschotten hieraan aanpassen.

Een lek, een storing of een plotse grootverbruiker? Dat merk je meteen op als een onregelmatigheid in de grafieken op My Luminus. Zo kan je snel het nodige doen om het probleem op te lossen: contact opnemen met je elektricien of verwarmingstechnicus en/of je netbeheerder aanspreken. Dat is weer een besparing voor jou, want je verspilt niet nodeloos energie en geld.

Je persoonlijke gegevens snel aangepast

Een nieuw e-mailadres, telefoonnummer of postadres? In de sectie ‘Mijn gegevens’ pas je het in een vingerknip zelf even aan. Bellen of mailen is niet meer nodig!

Extra veel klantvoordelen

En last but not least: door geregeld je persoonlijke klantenzone te checken, mis je geen enkele aanbieding. Korting op je favoriete merken? Al onze EXTRAS!-voordelen heb je moeiteloos in the pocket.

Je account snel aangemaakt

Nog geen account? Hou dan je klantnummer en EAN – die je allebei kan terugvinden op je energiefacturen – bij de hand en ga aan de slag.

  1. Surf naar myluminus.be of installeer de My Luminus App op je smartphone. Dat kan zowel op Android als iOS.
  2. Registreer met je e-mailadres, Facebook- of Google-account.
  3. Geef je klantgegevens in en geniet van de vele voordelen van My Luminus

Als zelfstandige kun je je facturen ook opvragen via MyLuminus. Het is zelfs mogelijk om je administratie te vereenvoudigen en alles rechtstreeks naar je accountant te sturen.
> Meer over de voordelen lees je hier

Ook interessant voor jou