Duurzame voordelen waar je als Luminus-klant van geniet

Luminus gaat al jaar en dag verder dan alleen energie aanbieden. We willen samen met onze klanten hun woning energiezuinig en spaarzaam maken, zonder comfort uit het oog te verliezen. Of het nu over de installatie van je zonnepanelen, thuisbatterij of laadpaal gaat óf het aanbieden van lokale groene stroom. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Dankzij onze maandelijkse nieuwsbrief en deze blog blijf je op de hoogte en via de Luminus Extras-klantenkortingen geniet je het hele jaar lang van kortingen en voordelen bij je favoriete merken. Alles op een rijtje:

Energietransitie versnellen

Al jaar en dag focussen we ons hard op groene, hernieuwbare energie. Het is een bewuste keuze om onze groene stroom niét duurder aan te bieden. Zodat zoveel mogelijk mensen kunnen helpen om de energietransitie te versnellen. Want met je keuze voor groene energie maak je samen met ons écht het verschil.

Gratis tips en tools om energie te besparen

Omdat we je graag helpen besparen, zetten we verschillende initiatieven op om je ‘energiewijs’ te maken. Dat doen we via Lumiworld, de blog waarop je je nu bevindt, maar ook via het bespaarplatform. Wanneer je de gratis energiescan doet, krijg je een energieplan op maat en ontdek je meteen hoeveel geld je jaarlijks nog kan besparen bij je thuis.

Tip: hier vind je alle handige tools en calculators.

Eenvoudige én digitale facturatie

Wist je trouwens dat we er alles aan doen om zo transparant mogelijk te zijn op vlak van onze energiefacturen? We leggen je bijvoorbeeld uit hoe je energiefactuur is opgebouwd, want al die verschillende onderdelen en betrokkenen (de overheid, je netbeheerder en je energieleverancier) maken het er niet eenvoudiger op.

Ben je al jaar en dag klant? Dan merk je dat onze jaarafrekeningen vandaag een stuk beknopter en eenvoudiger zijn dan voorheen. Sinds 1 februari 2022 bestaat je factuur enkel nog uit twee bladzijden en één bijlage met een overzicht van alle aangerekende voorschotten en toegekende premies. Zo controleer je makkelijk of er nog openstaande betalingen zijn.

Toegankelijk

Heb je vragen? Je vindt ongelooflijk veel antwoorden online in de rubriek Hulp en Ondersteuning. Zit je met een specifieke vraag of wens je persoonlijk advies? Dat kan via onze klantendienst. We spenderen flink wat tijd en energie om onze services helder uit te leggen.

Je persoonlijke gegevens aanpassen, je facturen en contracten raadplegen, je voorschotbedrag aanpassen… Bijna álle administratieve zaken kun je volledig online regelen via je persoonlijke klantenzone My Luminus. Wanneer het jou past. En op de manier die jij het liefst hebt: via je computer of via de smartphone-app (iOS / Android).

Groene toekomst

Omdat we heel hard geloven in een groene toekomst en ons steentje willen bijdragen voor een betere planeet, planten we bomen en blijven we fors investeren in hernieuwbare energie. Intussen hebben we bijvoorbeeld al 270 windturbines, goed voor een jaarproductie van 698 MW. Dat komt overeen met het verbruik van 381.692 gezinnen. En stoppen doen we nog lang niet: die capaciteit willen we tegen 2027 uitbreiden naar 1.000 MW. Het is dan ook onze ambitie om de nummer één in windenergie op het Belgische vaste land te blijven. Hetzelfde geldt voor waterkracht: met onze zeven waterkrachtcentrales voorzien we de Belgische energieverbruikers van 70 MW.

Om jou als klant mee te laten profiteren van de voordelen van groene energie, zetten we participatieprojecten op poten, zoals Lumiwind, of een coöperatieve vennootschap die in zonnepanelen investeert. Daarnaast zetten we op Lumiworld ook elke maand een Verschilmaker in de kijker. Individuen, start-ups of ondernemingen die zich op een duurzame of groene manier inzetten voor een bepaalde problematiek. Laat je inspireren door hun mooie verhalen en missies!

Extraatjes voor jou

Voor alle klanten zijn er onze populaire Luminus Extras-klantenvoordelen, waarop je het hele jaar lang kan rekenen. Zoals promoties voor duurzame ledverlichting of e-bikes. Op die manier verhoog je je koopkracht en bespaar je tot honderden euro’s per jaar. En dan hebben we het nog niet over de vele wedstrijden gehad die we doorheen het jaar organiseren.

Welk Comfy-tarief je ook kiest, je krijgt altijd groene stroom, 10% getrouwheidskorting na 2 jaar én een vergoeding voor je geïnjecteerde elektriciteit als je zelf stroom opwekt via zonnepanelen. Duurzaamheid en comfort vormen altijd de rode draad.

Efficiënte energiemonitoring om slim te besparen!

Heb jij al een digitale meter? Dan hebben we goed nieuws! Als Luminus-klant kun je namelijk kiezen voor EnergyControl Monitor. Met deze dienst – bestaande uit een dongle en applicatie – krijg je realtime-inzicht in je verbruik en speur je makkelijk ‘energievreters’ op.  Meer inzicht in je verbruik en eventuele zonnepanelenproductie en -injectie, meer controle, meer besparen. En al die inzichten krijg je in euro én gekoppeld aan je energietarief. Da’s goud!

Lees meer over de voordelen van energiemonitoring en bestel hier je dongle voor Luminus EnergyControl Monitor.

Je merkt het, we doen er alles aan om jou als klant zo goed mogelijk up-to-date te houden, zodat jij je kan ontpoppen tot een zuinige verbruiker. Daarnaast soigneren we je met kortingen en extra diensten om je woning spaarzamer te maken. Suggesties om het nóg beter te doen? Laat het ons zeker weten, bijvoorbeeld via Facebook. Samen maken we het verschil.