Een thuisbatterij en zonnepanelen voor je bedrijf? Voordelig voor je bedrijfscontinuïteit

Als ondernemer of bedrijf ben je onderworpen aan verschillende stoorzenders voor je bedrijfscontinuïteit. Eén punt waar je altijd op wil kunnen rekenen? De continue stroombevoorrading voor je onderneming – zodat je nooit ongepland de pauzeknop hoeft in te drukken. Zijn een thuisbatterij en zonnepanelen voor je bedrijf misschien de garantie op een doorlopende elektriciteitstoevoer?

De belangrijkste bedreigingen voor je bedrijfscontinuïteit

Als zelfstandige of ondernemer met een thuiskantoor, handels- of bedrijfspand, weet je dat de continuïteit van je dagelijkse werking in het gedrang kan komen door onverwachte technische storingen en problemen:

  • Je communicatiemiddelen die het laten afweten (telefonie, internet, elektronische betalingen, etc.)
  • Je locatie die tijdelijk onbereikbaar is (door werken, noodweer of schade)
  • Stroompannes die je noodzakelijke elektriciteitstoevoer onderbreken.

Grote bedrijven kiezen vaak voor een UPS-systeem (of uninterruptible power supply) om continuïteitsverlies door elektrische storingen en pannes tegen te gaan, maar als kleine ondernemer heb je daar meestal niet de middelen voor. Toch zijn er alternatieve oplossingen om een doorlopende stroomtoevoer te voorzien, bijvoorbeeld door de installatie van een thuisbatterij en zonnepanelen voor je bedrijf.

Plotse schade waardoor je niet verder kan werken? Met Luminus Pechverhelping Pro staat er binnen de 2 uur hulp aan de deur

Een thuisbatterij en zonnepanelen waarborgen je bedrijfscontinuïteit

Zijn thuisbatterijen wel rendabel voor kleine bedrijven? Absoluut, en al helemaal als je ze combineert met zonnepanelen. Dankzij een thuisbatterij kunnen je zonnepanelen stroom blijven produceren, én kan je die stroom blijven opslaan tijdens algemene stroompannes. Zonder thuisbatterij schakelen je zonnepanelen automatisch uit bij een panne op het elektriciteitsnet, om te vermijden dat ze stroom op het net injecteren en zo schade veroorzaken. Terwijl de rest van de buurt zonder elektriciteit zit, ben jij er dankzij je installatie zeker van dat je stroom kan blijven gebruiken.

Opgelet: Thuisbatterijen kunnen op zichzelf niet zomaar dienst doen als noodstroomgenerator. Daarvoor heb je een extra back-upsysteem nodig. Zo’n batterij met back-upsysteem garandeert trouwens de continuïteit van bepaalde elektrische installaties, niet van je volledige bedrijfsvoering, maar als je het slim aanpakt, is het ruim voldoende om ongestoord verder te werken. Vraag onze experten voor meer informatie.

De voordelen van zonnepanelen voor je bedrijf

Maar de voordelen van zonnepanelen voor je bedrijf zijn nog uitgebreider dan enkel noodstroom voorzien. Ze helpen je duurzaam ondernemen, leveren fiscale voordelen en kunnen tegen een stootje:

  • Met zonnepanelen maak je gebruik van gratis, eigenhandig opgewekte groene energie waarop je geen nettarieven of heffingen betaalt.
  • Is je productie uit zonnepanelen hoger dan je energiebehoefte? Dan injecteer je die overtollige energie op het net en ontvang je hiervoor een injectievergoeding. Of je slaat ze op in een batterij. 
  • Leveren je zonnepanelen onvoldoende stroom (bijvoorbeeld ‘s avonds)? Dan schakelt het systeem automatisch over op een stroomtoevoer vanuit het distributienet of kan je de opgeslagen energie van je batterij inzetten.
  • Goed geïnstalleerde zonnepanelen zijn optimaal bestand tegen noodweer (inclusief hagel, hevige wind, vrieskoude en hitte).

Eigenlijk kunnen je zonnepanelen alleen gestoord worden door problemen in de elektriciteitskast. Om dit zoveel mogelijk te vermijden, kan je aan je installateur vragen om de omvormer op een ander elektriciteitscircuit te plaatsen. Defecte zonnepanelen komen zelden voor, maar wanneer je productie vermindert of stopt door schade of technische storingen, ontvang je hopelijk een goede service van je installateur. Zorgde Luminus voor je installatie, dan kan je 24/7 rekenen op persoonlijke hulp van experten via onze gratis hotline. Zij stellen telefonisch een eerste diagnose en indien nodig komt een erkend technicus ter plaatse om je snel uit de nood te helpen.

Bijkomende voordelen van zonnepanelen voor mijn onderneming 

Er zijn dus heel wat goede redenen om te investeren in zonnepanelen voor je bedrijf: van de onmiddellijke en langdurige besparing op je energiefactuur, het hoge rendement en de stabiele kostenstructuur die je beschermt tegen schommelende energieprijzen, tot het groene imago van duurzaam ondernemen. Het is bovendien fiscaal voordelig om als zelfstandige of vennootschap te investeren in zonnepanelen, onder andere dankzij verhoogde investeringsaftrek als fiscaal voordeel voor de aankoop van zonnepanelen.

Met zonnepanelen, in combinatie met een thuisbatterij en de 24/7 persoonlijke bijstand voor storingen aan Luminus-installaties, kan je zorgeloos ondernemen. Je geniet van maximaal ononderbroken stroomtoevoer en van optimale bedrijfscontinuïteit.