5 praktische tips voor een goedkope verhuis

Een nieuwe woning brengt vaak heel wat kosten met zich mee, zeker als je van plan bent te verbouwen. Goedkoop verhuizen helpt je budget sparen dat je kan gebruiken om je nieuwe stek mooi in te richten. Hier vind je de beste tips voor een budgetvriendelijke verhuis.

1. Zoek de goedkoopste verhuisdozen

Verhuisdozen kunnen de prijs fiks doen oplopen, maar het is een kost die makkelijk te vermijden is. Ga dus zeker op zoek naar de goedkoopste. Vraag je vrienden en familie de stevige grote dozen bij te houden, ga een keer extra naar de supermarkt of neem een kijkje op tweedehandsplatformen.

2. Vrienden en familie zijn de voordeligste verhuizers

Veel handen maken licht werk, zeker als je verhuist. Wil je liefst alles zélf doen om zo goedkoop mogelijk te verhuizen? Wees dan niet bang om hulp te vragen aan vrienden en familieleden. Misschien heeft een van hen wel een bestelwagen die je mag lenen of vind je in hun netwerk verhuizers die je kunnen helpen voor een vriendenprijsje. Zorg wel dat je al je helpende handen bedankt, bijvoorbeeld met een lekkere lunch. Gegarandeerd heb je in een mum van tijd een toffe bende verhuizers bij elkaar.

Budgetvriendelijke verhuis

3. Vergelijk offertes voor een goedkope verhuis

Kun je geen beroep doen op vrienden of familie? En heb je zelf niet het juiste vervoer om te verhuizen? Dan kun je een verhuisdienst inschakelen. Kies niet de eerste de beste firma die je tegenkomt en ga niet meteen in zee met iemand die aangeraden is door kennissen. Geen enkele verhuis is immers hetzelfde. Het is dus erg belangrijk om verschillende offertes op te vragen en goed te vergelijken – ook als je een verhuislift nodig hebt.

Opgelet: veel verhuisbedrijven brengen de afstand van aan het bedrijf tot je oude adres in rekening. Die extra kosten kun je makkelijk vermijden door enkel bedrijven te zoeken die dicht in de buurt gevestigd zijn.

4. Verkoop wat je niet meer nodig hebt

Een nieuw huis betekent wellicht ook een aangepast interieur. De kans is reëel dat sommige van je oude meubels of spullen niet in je nieuwe woning passen. Je kunt ze weggeven of doneren aan een kringloopwinkel, maar natuurlijk ook verkopen. Dat laatste levert je zo maar even extra budget op voor je nieuwe inrichting. Dit geldt ook voor je kledij, accessoires en andere spullen.

5. Een goede verhuisplanning is alles

Begin zo snel mogelijk. Je hoeft natuurlijk niet maanden op voorhand alles in dozen te proppen, maar geef jezelf wel ruim de tijd om onderzoek te doen. Kan je een bestelwagen lenen van kennissen? Welke verhuisfirma biedt de beste service? En welke verhuislift is het goedkoopst? Wie heeft tijd om je te helpen? Stel een duidelijke planning op en maak alvast een overzicht van welke spullen je wil meenemen en welke niet. Met de juiste voorbereiding vermijd je heel wat kosten én tijdverlies. Vergeet ook je administratie niet. Verhuis op tijd je verzekeringen, energie- en telecomcontracten mee, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dit artikel legt je stap voor stap uit hoe je dat eenvoudig doet.

Je verhuist? Kies energie van Luminus & internet van Orange en doe tot 209 euro voordeel

Meer info

Luminus-klant? Je geniet 10% korting op het huren van een Dockx verhuiswagen

Naar het voordeel

Ook interessant voor jou