Hoe draag je als Luminus-klant bij tot de uitbouw van hernieuwbare energie in België?

Zelf groene energie opwekken is een slimme keuze voor zowel je portemonnee als de planeet. Daarnaast is het interessant te kiezen voor een energieleverancier die gefocust is op een duurzaam energiebeleid én die bovendien fors investeert in hernieuwbare energie. Zo draag je bij tot de uitbouw van hernieuwbare energie in België. Bij Luminus zijn we ambitieus en willen we, samen met onze klanten, vooruit. Daarvoor vielen we recent nog in de prijzen!

Zelf investeren in de productie van hernieuwbare energie of je energiebehoefte verlagen is een duurzame keuze om langdurig op de energiefactuur van je thuis of je zaak te besparen. Het draagt ook bij tot een lagere CO2-uitstoot en dus een schonere wereld. Kiezen voor een groen stroomcontract kan dit positieve effect versterken. Maar wat als je energieleverancier ook nog eens bijdraagt aan de verdere uitbouw van hernieuwbare energie in België?

Luminus en zijn klanten gaan een stapje verder

Een doordacht energiebeleid en de wil om te herinvesteren in extra initiatieven voor lokale hernieuwbare energie is noodzakelijk. Sinds 2012 publiceert Luminus jaarlijks een gedetailleerd duurzaamheidsrapport waarin niet alleen ons energiebeleid en onze eigen CO2-voetafdruk, maar ook onze ethische, milieu-, sociale, commerciële en financiële resultaten worden toegelicht. Wist je dat we de enige Belgische energieleverancier zijn die dit al jaren, en volledig vrijblijvend, doet?

De voorbije tien jaar investeerde Luminus meer dan een miljard euro in hernieuwbare energie en energie-efficiënte diensten. Intussen staat de teller al op 259 windturbines en zijn we nummer 1 in windenergie op land in België. Goed voor 658 MW groene elektriciteit voor 395.000 Belgische gezinnen. Tegen 2027      willen we daar 1.000 MW elektriciteit van maken. Dat betekent dat we nog heel wat extra windturbines zullen plaatsen. Daarnaast staan er aan de Maas al zes waterkrachtcentrales van Luminus en eentje aan de Samber. Die zorgen samen voor nog eens 70 MW aan groene energie.    

Initiatieven Luminus

Zelf je steentje bijdragen?

Naast de investeringen die we zelf doen maken we het sinds 2017 ook voor klanten mogelijk om via coöperatieve vennootschappen mee te investeren in groene energie met een rendement tot wel 4%. Via Lumiwind kan iedereen (particulieren of bedrijven) al vanaf 25 euro investeren in windenergie. In 2020 namen er 1800 coöperanten deel. Samen brachten ze 5 miljoen euro samen voor windenergie. En 265 burgers participeerden in een actie om 2117 zonnepanelen op het dak van de wereldberoemde Stella Artois-brouwerij te plaatsen. Als investeerder draag je rechtstreeks bij aan een groene toekomst én krijg je een mooi dividend. Van een win-winsituatie gesproken! Meer over investeren in windenergie lees je in dit blogartikel.

In samenwerking met het Jane Goodall Institute Belgium planten we tussen 2020 en 2022 36.000 bomen in België en 3,6 miljoen bomen in Afrika. Eenmaal de bomen volwassen zijn, zorgt dit voor een totale CO2-besparing van meer dan 79.000 ton CO2. Dat is het equivalent van 556 heen-en-terugvluchten tussen Brussel en Barcelona met een Boeing van 350 zitplaatsen.  Enorm, dus!

Een duurzaam energiebeleid loont

De inspanningen van de afgelopen jaren van Luminus en zijn klanten werden beloond met maar liefst drie prijzen. Die erkenning delen we ook graag met jou. Zo gingen we aan de haal met de prijs ‘Best Impact Sustainability Report’ voor onze transparantie, evolutie en positieve impact op de samenleving. Verder zijn we ook heel fier op de prijs ‘Best Pioneering SDG 2030 Agenda’. Deze award ontvingen we voor de specifieke doelstellingen en verbintenissen die we formuleerden ter ondersteuning van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Een uittreksel daarvan vind je hier. Ten slotte werden we ook nog in de watten gelegd met de prijs voor ‘Best Stakeholders Inclusiveness and Engagement’. De jury was vol lof over onze manier van communiceren naar alle stakeholders.

En jij – ga jij samen vooruit met ons?

Koos jij voor je thuis en/of zaak al voor een groen energietarief? Kiezen voor een energieleverancier met een duurzaam energiebeleid is kiezen voor de toekomst.

Ontdek hier de vijf voordelen van hernieuwbare energie voor jouw bedrijf.

Ook interessant voor jou