We beschikken over heel wat advies voor ondernemers, uit eigen ervaring.

Krijg een antwoord op al uw vragen rond een overstap op een elektrische bedrijfswagen: over de redenen, het bereik, oplaadmogelijkheden, rijcomfort, fiscaliteit en meer.

“Een aantal jaar terug veranderde het fiscale en financiële kader rond elektrische bedrijfswagens. De emissienormen zorgden voor hogere kosten voor brandstofwagens, en voor fiscale voordelen voor e-cars.”
An Van Waes
Fleet manager Luminus

De fiscale voordelen van een elektrische bedrijfswagen

Als u de total cost of ownership van een elektrische wagen in rekening brengt (inclusief fiscale steun en stijgende energieprijzen), wordt het elk jaar interessanter om over te stappen op e-mobility.

“De belangrijkste criteria in onze wagenkeuze? Een rijbereik van minstens 350 kilometer, een grote koffer en voldoende ruimte.”
An Van Waes
Fleet manager Luminus

Waarom overstappen op een elektrische wagen?

Naast ecologische overwegingen zorgen de fiscale steunmaatregelen voor ondernemers ervoor dat de overstap naar e-mobility financieel interessant wordt.

“Als mijn Tesla Model 3 volledig is opgeladen, kan ik ongeveer 350 km rijden. Meer dan genoeg voor mijn dagelijkse werkverplaatsingen.”
Kristof Stassen
Electric mobility program manager Luminus

Wat is het bereik van een elektrische auto?

Als u ’s ochtends met een volle batterij vertrekt, bent u gerust van de drop-off aan de schoolpoort tot aan uw werkplek, afspraken bij klanten en terug.

Met de meeste elektrische wagens rijdt u 300 tot 450 kilometer op één thuislaadbeurt. Voor uw professionele verplaatsingen boven 350 kilometer plant u bijvoorbeeld een oplaadbeurt in tijdens uw middagpauze, of checkt u de oplaadmogelijkheden bij uw klant.

“Het rijcomfort van een elektrische wagen is beter dan bij vergelijkbare brandstofwagens: de auto maakt bijvoorbeeld geen geluid en schakelt automatisch waardoor je met één voet kan rijden.”
Kristof Stassen
Electric mobility program manager Luminus

Wat zijn de voor- en nadelen van elektrisch rijden?

Elektrisch rijden biedt heel wat voordelen, zoals innovatieve technologie in mooie designs, ultiem rijcomfort, een interessant Voordeel van Alle Aard (VAA), 100% aftrekbaarheid, voordeligere brandstof én ecologie. Dat langere afstanden wat extra planning vragen, is een kleine prijs om te betalen.

Ontdek de ideale laadoplossing voor uw zaak

  • Voldoende bereik

    Als u ’s nachts uw volledige batterij thuis laat opladen, kan u met een gerust hart de baan op voor uw professionele verplaatsingen.

  • Voldoende laadmogelijkheden

    Combineer thuisladen met een laadsessie op kantoor en een openbaar laadpunt onderweg. Flexibele vergoedingen en ‘betaalbadges’ maken elke laadstop toegankelijk en gemakkelijk.

  • Altijd het overzicht

    Met uw MyCharge by Luminus app behoudt u een glashelder overzicht van uw verbruik.