Luminus ging u voor in de electrificatie van haar bedrijfsvloot

Wij delen graag onze ervaring en bieden antwoord op al uw vragen rond een overstap op een elektrisch wagenpark: over de redenen, de obstakels, de aanpak en de fiscaliteit.

“Luminus biedt producten en diensten aan voor elektrisch rijden. Logisch dus, dat we die eerst intern testen vooraleer we ze op de markt lanceren.”
An Van Waes
Fleet manager Luminus

Waarom overstappen op een elektrisch wagenpark?

Elektrische mobiliteit biedt een belangrijke toegevoegde waarde voor uw bedrijf. Het is niet alleen financieel interessant, het verbetert ook de ecologische geloofwaardigheid van werkgevers én werknemers.

“Om onze medewerkers te overtuigen van de voordelen van elektrisch rijden, organiseerden we interactieve EV-cafés en testsessies waarin ze 2 tot 3 dagen een auto konden testen.”
An Van Waes
Fleet manager Luminus

Welke obstakels kwamen we tegen tijdens de omschakeling naar E-mobility?

Er zijn een aantal hindernissen die u moet tackelen bij de switch naar een elektrisch wagenpark: het personeel overtuigen en laadinfrastructuur voorzien op uw sites en bij uw medewerkers thuis. Wanneer u die uitdagingen stap voor stap aangaat, zijn ze meer dan haalbaar. En Luminus kan het weten, want wij gingen u voor. Met succes.

“Op al onze locaties hebben we zonnepanelen. Dankzij zonnepanelen kunnen bedrijven bijvoorbeeld extra energie uit overproductie naar hun laadpalen laten stromen.”
Stijn Ceulen
Facility manager Luminus

Onze aanpak tijdens de switch naar elektrische wagens

Er zijn heel wat beslissingen die u moet nemen, zoals de keuze in auto’s en laadpalen. Dé sleutel naar succes is het vinden van de juiste partners, van uw leasingbedrijf tot uw laadpaalleverancier.

“Dankzij de veranderende fiscale en financiële kaders rond elektrische bedrijfswagens, scheelt het voor een bedrijf van onze grootte jaarlijks een paar honderdduizend euro.”
An Van Waes
Fleet manager Luminus

De fiscale voordelen van een elektrisch wagenpark

Als u de total cost of ownership van een elektrische wagen in rekening brengt (inclusief fiscale steun en stijgende energieprijzen), wordt een 100% elektrisch wagenpark elk jaar interessanter.

Ontdek de beste laadoplossingen op maat van uw bedrijf

  • Toegevoegde waarde

    Zowel ecologisch, financieel als fiscaal heeft een elektrisch wagenpark voordelen voor uw bedrijf én voor uw medewerkers. De total cost of ownership daalt elk jaar.

  • Obstakels omzeilen

    Uw personeel overtuigen, de geschikte auto’s vinden en de gepaste laadinfrastructuur voorzien, zowel thuis als op uw bedrijfssites? Ga de uitdagingen één voor één aan en de eindstreep komt heel snel in zicht.

  • De juiste partner

    De sleutel naar een succesvolle overstap is het vinden van de juiste partners voor de leasing en het leveren van uw laadpalen. Luminus ging u voor en vertaalt die ervaring in service op maat.