De medewerkers van Luminus delen hun ervaringen na de elektrificatie van hun bedrijfswagens.

U krijgt een antwoord op al uw vragen rond een overstap op een elektrische wagen: over bereik, vakantie, oplaadmogelijkheden, rijcomfort en meer.

“Als mijn Tesla Model 3 volledig is opgeladen, kan ik ongeveer 300 km rijden. Meer dan genoeg voor mijn dagelijkse werkverplaatsingen.”
Kristof Stassen
Electric mobility program manager Luminus

Wat is het bereik van een elektrische auto?

Met het bereik van de huidige generatie elektrische wagens bent u gerust voor uw dagelijks gebruik: van de drop-off aan de schoolpoort tot aan uw werkplek en de supermarkt. Afhankelijk van uw wagen rijdt u tussen de 300 en de 450 kilometer per volledige oplaadbeurt.

Thuis opladen is wel belangrijk. Zo bent u zeker dat u ’s ochtends met een volle batterij vertrekt. En langere trajecten boven de 300 km? Die plant u vooraf, op basis van de laadinfrastructuur onderweg.

“Ik laad mijn elektrische wagen meestal thuis op – en liefst overdag, want we hebben zonnepanelen.”
Eline Reynders
Content & performance manager Luminus

Waar kan ik mijn elektrische wagen opladen?

Thuis opladen is de beste manier om zeker te zijn van een volle batterij. Combineer dat met een laadsessie op kantoor, en uw energiebehoefte onderweg blijft heel beperkt.

“Ik laad mijn elektrische wagen meestal thuis op. Luminus is daar een laadstation komen installeren.”
Vanessa Beltrame
Key account manager Luminus

Hoe laad ik mijn elektrische wagen op?

Opladen is heel gemakkelijk, onder andere dankzij de laadoplossingen die uw werkgever voorziet. Uw laadsessies thuis worden aan een forfaitair tarief terugbetaald, op het werk, onderweg en thuis laadt u op met uw badge. De eenvoudige app MyCharge by Luminus zorgt voor het overzicht.

“Het rijcomfort van een elektrische wagen is beter dan bij vergelijkbare brandstofwagens: de auto maakt bijvoorbeeld geen geluid en schakelt automatisch waardoor je met één voet kan rijden.”
Kristof Stassen
Electric mobility program manager Luminus

Wat zijn de voor- en nadelen van elektrisch rijden?

Naast de voor de hand liggende ecologische motivering, heeft elektrisch rijden een lange lijst aan voordelen zoals: innovatieve technologie in mooie designs, ultiem rijcomfort en een interessant Voordeel van Alle Aard (VAA). Dat langere afstanden wat extra planning vragen, is dan een kleine prijs om te betalen.

Wat is de beste laadoplossing voor thuis?

  • Voldoende bereik

    Als u ’s nachts uw volledige batterij thuis laat opladen, kan u met een gerust hart de baan op voor uw dagelijkse verplaatsingen.

  • Voldoende laadmogelijkheden

    Combineer thuisladen met een laadsessie op kantoor en eventueel een openbaar laadpunt onderweg. Flexibele vergoedingen en ‘betaalbadges’ maken elke laadstop toegankelijk en gemakkelijk.

  • Altijd het overzicht

    Met uw MyCharge by Luminus app weet u wanneer, waar en hoe u moet laden, en behoudt u een glashelder overzicht van uw verbruik.