Voordelen van isolatie: 6 goede redenen om jouw woning te isoleren

Isoleren is een slimme investering. Dat is algemeen bekend, aangezien je er de grootste energiewinsten mee kunt boeken. Maar de voordelen gaan verder dan verlaagde verwarmingskosten in de winter. Ontdek wat isolatie precies de moeite waard maakt.      

Waarom isoleren? Zes goede redenen!

1. Bespaar op energiekosten

Jouw woning blijft warmer in de winter en koeler tijdens de zomer. De verwarming en airconditioning hoeven dus minder te werken. Het resultaat daarvan zie je terug op je energiefactuur. Met een totaalrenovatie van jouw woning bespaar je al gauw 30% op je jaarlijks energiebudget. Breng Luminus op de hoogte na afronding van jouw project en wij verlagen onmiddellijk jouw maandelijkse voorschotfactuur. Zo kan je direct profiteren van jouw investering.

2. Geniet van meer comfort in huis

Isoleren verhoogt het wooncomfort. Jouw woning warmt sneller op en de binnentemperatuur blijft constanter. Een goede isolatie voorkomt tocht en maakt komaf met het onaangename gevoel van koude muren. Ook in de warme zomermaanden stijgt jouw comfort, want isolatie houdt de hitte buiten.

Download ons e-book met alle info over het isoleren van je woning

3. Profiteer van premies nu het nog kan

De huidige isolatiepremies worden elk jaar verder afgebouwd. Begin vorig jaar verviel al het fiscaal voordeel voor de plaatsing van dakisolatie in bestaande woningen. Je kan wel nog profiteren van de Mijn Verbouwpremie. Onder deze koepel werden een heel aantal premies voor energiebesparende verbouwingen verenigd om het aanvraagproces te vergemakkelijken. Ook de elektriciteitsnetbeheerders en sommige gemeenten en steden reiken voorlopig nog premies uit voor de plaatsing van isolerende ramen en dak-, vloer- en muurisolatie. Wees er dus snel bij om jouw voordelen niet te missen!

Lees ook: Welke energiepremies bestaan er in Vlaanderen?

4. Verhoog de waarde van jouw woning

Een goed geïsoleerde woning is meer waard op de verkoop- en huurmarkt. De energieprestaties zijn een steeds belangrijker argument in het beslissingsproces van kandidaat-kopers. De isolatiewaarde van jouw woning heeft dus een directe invloed op de waarde.

5. Verklein jouw ecologische voetafdruk

Een kleiner energieverbruik betekent een daling van je CO2-uitstoot. Isoleren is dus ook een goede zaak voor onze planeet.

6. De Energieprestatieregelgeving (EPB) verplicht je

Elke nieuwbouwwoning moet aan bepaalde energienormen voldoen, de EPB-eisen (Energieprestaties en Binnenklimaat). Om aan de eisen voor thermische isolatie (S-peil) en de energieprestatie (E-peil) te voldoen, is een goede isolatie onontbeerlijk.

Die eisen worden binnenkort nog een stuk strenger: vanaf 1 januari 2023 moet elk residentieel gebouw, binnen vijf jaar na de notariële overdracht, energielabel D halen. Kleine, niet-residentiële gebouwen moeten sinds dit jaar zelfs mikken op een C. Over de jaren heen zullen de eisen steeds strenger worden, tot in 2040. Vanaf dan moet ieder gebouw een A-score behalen – al hebben appartementen nog tijd tot 2045. Isolatie is dus niet alleen een voordelige besparingsmogelijkheid, maar ook een van de meest efficiënte manieren om je EPC-score te verbeteren.BewarenBewaren

Ook interessant voor jou