Samen maakten we het verschil in 2019

2019 loopt op zijn eind. Luminus en haar klanten stond niet stil. De rode draad? Duurzaamheid natuurlijk. Van investeren in groene energie tot bomen plantenSamen met jou willen we nu eenmaal het verschil maken. Omdat we maar één planeet hebben, en we daar allemaal samen voor moeten zorgen. Blik je mee terug op de inspanningen van het afgelopen jaar?

Samen vooruit naar een energiezuiniger verbruik

We zijn blij om in 2019 bijna 100.000 Belgen op weg te hebben geholpen naar een duurzame en spaarzame woning dankzij een persoonlijk besparingsplan. Zelf benieuwd hoe jij je huis spaarzamer én duurzamer kan maken? Vraag hier je eigen, gratis stappenplan aan.

We publiceerden dit jaar 80 nieuwe blogartikels op Lumiworld de Belgische consument slimmer om te laten gaan met zijn energie en maximaal te besparen op zijn energiefactuur. Ook onze maandelijkse nieuwsbrief staat boordevol energienieuws en -tips.

Onze klanten zijn verschilmakers

  • 492.000 of 66% van onze klanten kozen voor digitale facturatie in 2019.
  • 93 % van onze nieuwe klanten koos voor groene stroom. Een welgemeende dankjewel als jij daar één van bent!
  • Elke maand gaven maar liefst 20.500 klanten hun meterstanden in via My Luminus om hun verbruik op de voet te volgen.
  • Het afgelopen jaar pasten elke maand ca. 11.200 klanten hun voorschotbedrag aan in functie van hun verbruik. Dat kan in My Luminus of via de app.
  • Om onze klanten het hele jaar lang in de watten te leggen, hebben we het voorbije jaar meer dan 70 verschillende klantenvoordelen aan het EXTRAS!-programma toegevoegd. Neem zelf een kijkje.
  • Ondertussen zijn we met 31.000 op Facebook die wekelijks slimme bespaartips ontvangen: ben jij er één van?
Luminus Encon

Ook trots op onze collega’s

We mogen onze collega’s ook eens bewieroken, toch? Wel, hier gaan we dan! Afgelopen jaar wonnen we voor het 7de jaar op rij de titel Top Employer. We plannen datzelfde elan te behouden voor de 55 nieuwe collega’s die dit jaar in één van onze teams begonnen.

En ook onze inspanningen op sociaal en ecologisch vlak werden beloond met een EcoVadis Gold-score van 85. Daarmee behoren we tot de top 1 % uit 150 sectoren en 110 landen wereldwijd én zijn we de beste leerling van de (energieleveranciers)klas. Yes! Nooit gehoord van EcoVadis? Het is een onafhankelijk evaluatieplatform dat milieu- en maatschappelijke prestaties van bedrijven probeert te verbeteren.

De toekomst is groen

We hebben het afgelopen jaar heel wat extra windmolens gebouwd. Goed voor meer dan 400 MW. Ja, we durven onze collega’s wel (wind)krachtpatsers te noemen. Zeker in samenwerking met onze coöperatieve Luminus Wind Together, die Belgische consumenten de kans geeft om mee te investeren in een groene toekomst. Zo brachten we het afgelopen jaar 400 miljoen euro samen voor windenergie.

En zonne-energie? Ook daarin investeren loont. De panelen hoeven niet eens op je eigen dak te liggen. Het kan ook bij een vereniging of bedrijf in je buurt. Zo draag je bij aan een groene toekomst én krijg je een mooi dividend. Win-win noemen ze dat.

Speciaal voor Belgen met zonnepanelen en elektrische wagens ontwikkelden we in 2019 trouwens extra voordelige energietarieven: Comfy shine & Comfy plugin. Ze omvatten niet enkel 100% groene, Belgische stroom, er zijn nog meer voordelen aan verbonden.

De toekomst is nu

De toekomst begint wat ons betreft… nu. Zo planten we de komende 3 jaar samen met het Jane Goodall Institute Belgium meer dan 3.600.000 bomen. Dat levert een CO2-besparing op van 78.000 ton. Als Luminus-klant kan je zelfs met ons mee planten. Dit gebeurt op 2 februari 2020 op 3 verschillende locaties in België. We trakteren je dan op tal van workshops, kinderanimatie en lekkernijen. Hier kan je je inschrijven.

Bovendien bereiden we ons alvast voor op de grote overstap naar elektrische mobiliteit. Dat bewijst het laadpalennetwerk dat we samen met Q8 en Decathlon ontwikkelden. En zou het niet fantastisch zijn als we het eerste CO2-neutrale stadion in België konden creëren? Dat dachten wij dus ook, daarom werken we eraan, samen met KRC Genk.

Ook De Verschilmakers denken vooruit. Voor het tweede jaar op rij gaven we inspirerende individuen en organisaties een virtueel podium. Zodat ze je zelf kunnen tonen hoe zij het verschil maken voor onze leefomgeving.

Zo, zeg nu zelf, het was een boeiend jaar. We staan al te popelen om het nieuwe decennium in te duiken en samen een nog groter verschil te maken op het vlak van duurzaamheid en hernieuwbare energie! Rest ons enkel nog om je een gelukkig, gezond en energiek 2020 te wensen.

Ook interessant voor jou