Luminus Wind Together: samen investeren in windenergie is een succes

Groene energie is de toekomst en ook jij kunt daar deel van uitmaken en mee aan werken. Door te investeren in windmolens bijvoorbeeld. Luminus Wind Together biedt burgers sinds 2016 de kans om mee te investeren in hernieuwbare energieprojecten en te delen in de opbrengsten ervan. En ook de nieuwe investeringsronde lijkt een succes te worden! 

De coöperatieve Luminus Wind Together betrekt burgers bij de ontwikkeling van windenergieprojecten. Kwestie van de energieproductie in ons land te vergroenen. Want door te investeren in windenergie, krijg je meer grip op een groene toekomst. Niet alleen als bedrijf, maar ook als individu.

We zijn met Luminus Wind Together niet aan ons proefstuk toe. Er zijn sinds de start in 2016 al succesvolle investeringsrondes geweest in Berloz, Tessenderlo, Ciney, Puurs, Lochristi en Floreffe. Die eerste intekencampagnes waren een groot succes. Dit toont aan dat mensen bereid zijn om samen met ons bij te dragen tot de energietransitie. En sinds 1 juli 2019 zijn er drie nieuwe windparken waarvoor je je kunt inschrijven:

Eeklo

In het Oost-Vlaamse Eeklo investeert Luminus in zes turbines die deel uitmaken van het windlandschap Eeklo-Maldegem. De Luminus-turbines zijn samen goed voor 36.000.000 kWh hernieuwbare energie per jaar en vermijden zo een CO2-uitstoot van 16.500 ton per jaar.

Geel-Laakdal

In de Kempen slaat Luminus de handen in elkaar met IOK, IOK Afvalbeheer en IVAREM. Drie windturbines moeten er jaarlijks zo’n 12.000.000 kWh groene stroom leveren. De lokaal geproduceerde groene energie wordt gebruikt door de scheidingsinstallatie van IOK Afvalbeheer en IVAREM en vermijdt ruim 5.500 ton CO2-uitstoot.

Héron

Een derde project situeert zich in Héron, in de provincie Luik. Naast de E42 komen er drie nieuwe windturbines van elk 2,5 MW. De productie wordt geraamd op zo’n 18.000.000 kWh per jaar.

Lees ook de getuigenis van Wind Together coöperant Malou.

Wind Together Luminus samen investeren in windenergie

Concreet

De drempel houden we bewust erg laag. Je stapt al in vanaf 125 euro. Het rendement is interessant en het risico zeer beperkt.

Voor wie?

Voor alle natuurlijke of rechtspersonen die in België verblijven of gevestigd zijn.

Minimale investering?

De prijs voor één aandeel bedraagt 125 euro.

Maximale investering?

Je kunt maximaal intekenen voor 24 aandelen of 3000 euro.

Rendement?

Het gemiddelde rendement bedroeg de afgelopen jaren maar liefst 4,4 procent, maar er is geen gegarandeerd minimumdividend.

Ben je geïnteresseerd of wil je hier meer over weten? Surf dan naar luminus.be/wind. Daar kan je je inschrijven, maar je vindt er ook alle details en de informatienota.

Ook interessant voor jou