Luminus plant een bos in één dag en jij bent welkom

Jane Goodall droomt van een wereld waarin iedereen in harmonie met de natuur leeft. En bij Luminus dromen we met haar mee. Daarom bundelen we onze krachten al jaren. Zo helpen we stap voor stap – of beter gezegd: boom per boom – onze leefomgeving te vergroenen. In 2020 plannen we samen zelfs 1,2 miljoen bomen te planten!

Jane Goodall ken je ongetwijfeld van haar onderzoek – al 60 jaar lang! – naar het gedrag van chimpansees. Maar haar passie en toewijding reiken verder dan dat. Sinds 1977 zet ze zich met het Jane Goodall Institute in voor een gezonde, duurzame wereld. Dat plan realiseert ze onder meer met plantacties om ecosystemen te genereren en behouden.

Luminus plant actief mee

In het verleden hebben de Luminus-medewerkers met het Jane Goodall Institute al meer dan 6.500 bomen geplant. En nu schakelen we nog een versnelling hoger. Op de Luminus Forest in 1 Day planten we – de naam zegt het al – een volledig bos in één dag. Dat zijn 18.000 bomen. En dat op 3 locaties in België: Waasmunster, Hoeselt en Tinlot. Goed verspreid over het hele land. Zo brengen we mensen samen en zorgen we voor meer groen.

Plant jij één van de 1,2 miljoen Luminus-bomen?

Forest in 1 Day vindt plaats op zondag 2 februari 2020. Onze medewerkers staan die dag natuurlijk opnieuw paraat. En Bosgroep Limburg en Silva Nova leiden alles in goede banen. Maar ook jij bent méér dan welkom! Want vele handen maken licht werk. Trommel vrienden, familieleden, kinderen en kennissen op en kom meedoen.

Op zondag 2 februari van 10 tot 16u ontvangen we je in Hoeselt, Waasmunster en Tinlot om samen bomen te planten. Bovendien trakteren we je op tal van versnaperingen en activiteiten. Dat wordt smullen van pannenkoeken en wafels, je opwarmen aan een kop seizoenssoep of chocolademelk, je amuseren tijdens workshops, met een photobooth en kinderanimatie. En bijleren over biodiversiteit aan onze infostanden.

Grégoire Dallemagne, CEO bij Luminus: “Met onze boomplantacties willen we de aandacht vestigen op het feit dat bomen de CO2-voetafdruk op tal van manieren helpen te verminderen. We helpen dus zo de klimaatverandering aan te pakken.”

Ook interessant voor jou