Luminus Forest in One Day: plant je op 6 februari mee in Halen, Waasmunster of Crisnée?

Jane Goodall droomt van een wereld waarin iedereen in harmonie met de natuur leeft. En bij Luminus dromen we met haar mee. Daarom bundelen we onze krachten al jaren. Zo helpen we stap voor stap – of beter gezegd: boom per boom – de wereld te vergroenen. In 2022 plannen we samen opnieuw 1,2 miljoen bomen te planten, waarvan 18.000 op één dag.

Zo bundelen Jane Goodall en Luminus al jaren de krachten

Mevrouw Goodall is wereldwijd bekend voor de onderzoeken die ze al meer dan 60 jaar voert naar het gedrag van chimpansees. Al reikt haar passie en toewijding voor de natuur nog een pak verder dan dat. Sinds 1977 zet ze zich met het Jane Goodall Institute in voor een gezonde, duurzame wereld. Dat realiseert ze onder meer met plantacties om ecosystemen te genereren en behouden. 

Ook Luminus wilt hierin het verschil maken. De afgelopen twee jaren hebben we via ons partnership met Jane Goodall al 2,4 miljoen nieuwe bomen geplant in België en Afrika. En we hebben al 2 succesvolle edities van Forest in One Day achter de rug. Tijdens dit jaarlijks evenement planten we samen met collega’s en klanten duizenden bomen in één dag. In 2022 doen we dit uiteraard opnieuw en jij bent uitgenodigd!

Plant jij één van de 1,2 miljoen Luminus-bomen?

Op zondag 6 februari 2022 planten we samen met het Jane Goodall Institute Belgium 18.000 bomen op drie verschillende locaties in België: Halen, Waasmunster en Crisnée. Een hele klus, waarbij je hulp meer dan welkom is!

We nodigen jou en je familie, je vrienden en kennissen graag uit om tussen 10u en 16u mee te komen planten op de locatie van jouw keuze. Groene handen zijn een plus, maar zeker geen must. Om al dat planten in goede banen te leiden, zijn de specialisten De Bosgroepen en Sylva Nova, echte specialisten met een hart voor bos. 

Tijdens Luminus Forest in One Day kan je genieten van warme drankjes, lekkere seizoenssoep, wafels en pannenkoeken om weer op krachten te komen.

Al dat planten stopt niet trouwens in België, want het Jane Goodall Institute plant in 2022 ook nog eens minimum 1.200.000 bomen in Burundi. Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je actief bijdragen aan een duurzame toekomst? Plant dan met ons mee en schrijf je snel in via luminus.be/forestin1day.*

* evenement onder voorbehoud van en naleving van alle Covid-19-maatregelen die op dat moment zouden gelden.

“Met onze boomplantacties willen we de aandacht vestigen op het feit dat bomen de CO2-voetafdruk op tal van manieren helpen te verminderen. We helpen dus zo de klimaatverandering aan te pakken.”

Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus

Ook interessant voor jou