Luminus Arena wordt het eerste CO2-neutrale stadion in België

De Limburgse voetbalclub KRC Genk hield zijn fandag op 24 juli 2016 voor het eerst in de nieuwe Luminus Arena. Tegen 2020 moet dit het eerste CO2-neutrale stadion in België worden.

Lees ook ons artikel : Luminus Arena goed op weg naar CO2-neutraal

KRC Genk treedt met zijn ambitieus plan in de voetsporen van moderne buitenlandse voetbaltempels zoals de Amsterdam ArenA, de Commerzbank Arena in Frankfurt en natuurlijk het legendarische (en pas ook vernieuwde) Wembley-stadion in Londen. De Luminus Arena vormt een partnerschap tussen KRC Genk en EDF Luminus.

Deadline 2020

Een voetbalstadion met 25.000 zitplaatsen CO2-neutraal maken, is geen sinecure. Daar komt heel wat bij kijken. Verwarming en koeling zullen worden geautomatiseerd, zodat ze optimaal functioneren. Stookketels zullen worden vervangen, leidingen geïsoleerd en elektrische circuits vernieuwd. En ook de terreinverwarming, tegenwoordig een must in het topvoetbal, krijgt een technische update. Daarnaast zullen niet minder dan 400 zonnepanelen op het dak worden geplaatst.

Op korte termijn mikken KRC Genk en EDF Luminus op een sterke daling van het energieverbruik. De deadline om de Luminus Arena volledig CO2-neutraal te maken, is 2020.

Limburgse verankering

De samenwerking tussen KRC Genk en EDF Luminus, die duidelijk in de verf wordt gezet in de nieuwe naam van het stadion, is ook een uitgelezen kans voor EDF Luminus om zijn Limburgse verankering te versterken.

EDF Luminus hoopt niet alleen het stadion van KRC Genk te vergroenen, ook de vele supporters kunnen inspiratie vinden in de unieke samenwerking. Zo zullen de werken aan het stadion vertaald worden naar concrete, innoverende en duurzame tips om ook thuis energie te besparen en de individuele ecologische voetafdruk te verkleinen.

Of hoe de grootste familieclub van België, net als EDF Luminus, denkt aan zowel de professionele als de individuele klant.

Ook interessant voor jou