Inspiratie voor duurzame en voordelige kerstcadeautjes

De eindejaarsfeesten staan alweer voor de deur. Sfeervolle dagen bij de twinkelende lichtjes van de kerstboom. Gezelligheid troef! De feestdagen verlopen dit jaar wellicht wat anders dan andere jaren. Maar cadeautjes horen er in elk geval bij, toch? Met onze tips verlopen je online kerstinkopen alvast een pak vlotter. En voordeliger!

Pak het slim aan/in

Eén ding is zeker: er komen dit jaar geen grote familiefeesten aan te pas. Maar ook dan kan je nog cadeautjes uitdelen.

  • Laat ze bezorgen. Op heel wat websites kan je aanduiden dat je aankoop een geschenk is. Dan leveren ze het feestelijk ingepakt én met een kaartje voor je familielid of vriend.
  • Of speel zelf even koerier en leg het pakje voor de deur, bel aan en neem afstand. Ook op die manier komen je wensen warm maar coronaproof over.

Extra leuk: als je Luminus-klant bent, wordt dit inspirerende artikel nog beter. Je geniet dankzij je EXTRAS!-klantenvoordelen van een mooie korting bij alle genoemde kerstcadeaus. Veel snuisterpret! 

Iets lekkers

Zoek je een cadeautje voor een echte levensgenieter? Met stip op één voor vele Bourgondiërs: chocolade! 100% Belgische, verrukkelijke pralines van Bear of Bruges of Caluwé Artisan bijvoorbeeld.

Geen zoetekauw onder je vrienden of familie? Stel bij Flavor Shop dan een pittig pakket samen van specerijen, tapenades en sterke drank. Of laat de alcohol achterwege. Ook ambachtelijk gemaakte koffie van Delahaut verwent smaakpapillen. Je hebt de keuze tussen gemalen koffie, bonen of capsules.

Iets plezants

Weer een amusante activiteit doen, een weekendje weg in binnen- of buitenland, … het lijkt al zo lang geleden dat het nog kon. Schenk dit eindejaar dus eens een fijn vooruitzicht. Met een hemelse overnachting in Guesthouse Cabosse of Parkhotel Montreal doe je ongetwijfeld een plezier. En als je écht niet kan kiezen, laat hem of haar dan zelf beslissen waar de uitstap heengaat en hoe avontuurlijk die is dankzij een Vivabox of Wonderbox.

Iets sportiefs

Verspreid warmte op koude dagen. Zet mensen in beweging. Letterlijk. Met een e-bike van Genius. Of een EnergyLab-bon voor handige sportapps, -artikelen, -voeding of zelfs een conditietest. Goed om meteen een nieuw voornemen waar te maken in 2021.

Iets gezelligs

Breng sfeer in (andermans) huis! Kies voor op-en-top Belgische kaarsen van Spaas. Het geurkaarsenpakket Moments of Life ruikt niet enkel heerlijk, het ziet er ook elegant en warm uit. Schenk wat gezelligheid met interieurdecoratie of meubels van CASA. Of geef handgemaakte upcycled cadeautjes van Iwas, de ideale eyecatchers aan elk feestdis.

Iets interessants

Cultuur, kunst, actualiteit of showbizz: je schenkt het in één keer maandenlang in de vorm van een abonnement. Een leesbox van DPG Media geeft je familielid of vriend bijvoorbeeld de keuze uit diverse magazines en kranten. Van Humo en Story tot De Morgen of Het Laatste Nieuws. En heb je al van een parfumabonnement gehoord? Parfumado laat je een resem merkparfums ontdekken door elke maand een nieuwe geur in reisformaat aan huis te leveren. Ook boeiend!

Iets unieks

Make it personal. Op de website van Studio KRASS vind je de meest originele items om persoonlijke boodschappen en foto’s in te laten graveren of op te printen. Een houten snijplank, kerstdecoratie, zeep, een tissuedoos, … handig én uniek! Nog geen kerstkaartjes? Dankzij Tadaaz kun je ze personaliseren! Sterker nog, er zijn ook heel wat leuke cadeaus die je met je eigen foto’s kunt pimpen. Van drinkbussen en notitieboekjes tot mondmaskers en gevulde koekjestrommels.

Ook interessant voor jou