Inspiratie voor duurzame, voordelige kerstcadeautjes

De eindejaarsfeesten staan alweer voor de deur. Sfeervolle, knusse dagen met familie en vrienden bij de twinkelende lichtjes van de kerstboom. Zalig! Maar geef toe: cadeautjes kiezen, dat is dikwijls een huzarenwerk. Gelukkig verlopen je kerstinkopen een pak vlotter met onze tips. Bij sommigen hoef je zelfs niet uit je zetel te komen.

Leuk om te weten: als je Luminus-klant bent, wordt dit inspirerende artikel nog beter. Je geniet dankzij je EXTRAS!-klantenvoordelen van een mooie korting bij alle genoemde kerstcadeaus. Veel ontdekplezier.

Iets lekkers

Zoek je een cadeautje voor een echte levensgenieter? Met stip op één voor vele Bourgondiërs: bier en wijn. Pittig Spaans rood als de Pico Cuadro Original bijvoorbeeld of een andere topper van De Wijnbeurs.

Liever wat straffers? En Belgisch? In Kalmthout brouwen 3 zussen de Clover Gin, een zachte gin met toetsen van lavendel en kardemom. Of laat de alcohol achterwege. Ook ambachtelijk gemaakte koffie zoals Grootmoederskoffie verwent smaakpapillen. Je hebt de keuze tussen gemalen koffie en koffiebonen.

Iets plezants

Dé typische date in Christmas romcoms: schaatsen! Daarom is een schaatsbeurt wel een toepasselijk geschenk als je het ons vraagt. Op Winterland in Hasselt bijvoorbeeld. Of ga meteen groots en vaar het Kanaal over om daar ijs en/of sneeuw op te zoeken. Met DFDS ben je er zo. En als je écht niet kan kiezen, laat hem of haar dan zelf beslissen waar de uitstap heengaat dankzij een Bongo-bon of Wonderbox.

Iets speels

100 % natuurlijk, houten speelgoed van Wood-e. Het is duurzaam en gaat een leven lang mee. Zo doe je in één klap ook de achterkleinkinderen een plezier. Pret voor baby’s en designcomfort voor mama’s? Dat vind je dan weer in overvloed op Childhome.

Iets interessants

Cultuur, kunst, actualiteit of showbizz: je schenkt het in één keer maandenlang in de vorm van een abonnement. Een leesbox van DPG Media geeft je familielid of vriend bijvoorbeeld de keuze uit diverse magazines en kranten. Van Humo en Story tot De Morgen of Het Laatste Nieuws. En een Museumpas geeft een jaar lang toegang tot 167 musea in België.

Iets unieks

Foto’s brengen een interieur tot leven. Verras dus eens met een trendy fotocadeau. Op Smartphoto vind je tal van opties. In een knap kadertje, op een mok, een kussen of een gigantische poster … je kan het zo gek niet bedenken. Keuzestress? Dan is een Klikkie-bon een originele oplossing. Zij bezorgen maandelijks je mooiste momenten op foto, rechtstreeks in je brievenbus.

Iets moois

Trendy design of lekker retro? Welke stijl je ook in gedachten had, op Light Gallery zie je het licht, of alleszins de lampen en armaturen om elke woning de gewenste sfeer te geven. Of fleur het interieur van je vriend of familielid maandelijks op met Bloomon, een bloemenabonnement. Elk seizoen, elke maand of week een fris boeket? Waarom ook niet.

Ook interessant voor jou