Hoe bemeubel je jouw eerste appartement op een budgetvriendelijke manier?


Niets zo leuk als je eerste eigen stek inrichten. Tot je de prijzen van de meubels en accessoires ziet. Je geeft ongetwijfeld meer uit dan je op voorhand had gedacht. Met deze tips kun je je appartement inrichten zoals je het zelf wilt, zónder in het rood te gaan.

Kringwinkelgeluk

Al eens een kringwinkel bezocht? Dan heb je vast opgemerkt dat er heel wat leuke spullen staan. En je maakt ze nog leuker door ze zelf te pimpen. Even schuren en verven, en je hebt die kast waar je altijd al van droomde zonder al te diep in je zakken te moeten duiken. En je houdt er een creatief knutselmoment aan over. Twee vliegen in één klap, nietwaar?

Zie het anders

Houten paletten of fruitkisten belanden vaak bij het afval. Soms moet je verder kijken dan je neus lang is. Heb je nog geen woonkamertafel? Een palet is goedkoop én mooi. Werk af met veiligheidsglas voor een meer verfijnde look. Je kan met paletten evenzeer een zitmeubel, of zelfs een bed, maken. Online inspiratie genoeg! Op zoek naar een kast? Stapel fruitkisten op elkaar en verf ze in een leuk kleurtje. Of hang ze aan de muur. Klaar!

betaalbaar bemeubelen en inrichten

Kies voor multifunctionaliteit

Een bureau én een mooie keukentafel? Handig, maar duur. Koop een iets grotere leeftafel. Die kun je perfect gebruiken als bureau. En wil je een extra slaapplaats creëren? Koop dan een slaapzetel die je overdag gebruikt als zetel en ’s nachts omtovert tot bed. Multifunctionele meubels besparen je heel wat geld. En ruimte!

Snuisteren tussen rommel

Op zoek naar iets unieks? Ga eens langs op rommelmarkten. Vaak vind je er bijzondere schatten. Een antieke kast, vier unieke stoelen of een prachtige lamp. En geef de hoop niet te snel op. Wie zoekt, die vindt.

Op het wereldwijde web

Als je geen zin hebt om je zondagen door te brengen op markten, dan kun je natuurlijk online op zoek gaan. Op 2dehands.be, eBay of Marktplaats bijvoorbeeld vind je heel wat meubelstukken. Filter op de locatie zodat je niet naar de andere kant van het land moet rijden voor dat ene bijzettafeltje. Wanneer je je toch laat verleiden om het virtuele aanbod van meubelgiganten te bekijken, profiteer dan bijvoorbeeld van de korting die je krijgt wanneer je je inschrijft op hun nieuwsbrief. Of wacht tot de seizoenswisseling, want dan worden er ook vaak acties gedaan.

betaalbaar bemeubelen en inrichten

De koopjesperiode is je vriend

Januari en juli worden jullie favoriete maanden worden want dan vinden de traditionele solden plaats.  Het ideale moment om rond te snuffelen in de winkels op zoek naar leuke accessoires of meubels. Ook buiten de soldenperiodes kan je in veel winkels een koopjeshoek vinden waar overschotten of einde reeksen aan verlaagde prijs verkocht worden. Sommige meubelwinkels bieden ook beschadigde meubels aan. Vaak zijn het lichte beschadigingen die eenvoudig op te lossen zijn of te camoufleren vallen.

Geen zorgen voor mij

Heb je geen zin om al je geld te spenderen aan meubels? Dan kun je altijd op zoek gaan naar een bemeubeld appartement. Je betaalt misschien iets meer huur, maar zo zie je je budget niet in één keer slinken. En je kunt van je appartement nog steeds helemaal je ding maken met leuke accessoires.

Ook interessant voor jou