Handige apps die je verhuis vergemakkelijken

Verhuis je weldra naar een andere stek? En ben je nog niet begonnen met inpakken? We helpen je graag om orde op zaken te stellen. En schotelen je enkele onmisbare apps voor die de karwei een stuk vereenvoudigen. Van een inventarisatie- tot een inrichtings-app.

Een van de populairste verhuisapps is Sortly. Die tool is zowel geschikt voor iOS als Android. Zodra je de app opent, kun je een Move-lijst aanmaken. Aan de hand van foto’s van je persoonlijke spullen houd je heel eenvoudig bij wat in welke verhuisdoos zit. Dat vereenvoudigt het zoeken naar de meest dringende spullen tijdens de eerste dagen in je gloednieuwe stek. Sortly is niet enkel ontzettend nuttig, de app oogt ook mooi en is erg gebruiksvriendelijk. Het minpuntje: de app is enkel in het Engels beschikbaar!

Eens je verhuisd bent, moet je de app niet van je smartphone zwieren. Je kunt Sortly ook gebruiken om georganiseerd te blijven. Geef in een tik en een veeg in waar je spullen zet die je niet vaak gebruikt. Dat bespaart je achteraf heel wat zoektijd. Je kunt alles inventariseren in zogenoemde Sortly-mappen, maar het is eveneens mogelijk om per kamer te werken.

De eerste twee weken kun je Sortly volledig gratis gebruiken – met een maximum van 100 items. Daarna betaal je een kleine bijdrage per maand.

tips verhuizen apps

Bye bye rommel, hallo zakcentje

Kom je tijdens het inpakken heel wat spullen tegen die je niet meer gebruikt? Maak er iemand anders blij mee. Via 2dehands bijvoorbeeld. Via deze app (voor iOS en Android) plaats je gratis zoekertjes. Fotografeer het object dat je wil verkopen, plaats er een korte omschrijving bij, publiceer het in de juiste categorie en geef je vraagprijs op. Binnen de kortste keren ben je van je uitgelezen boeken, ongebruikte elektrische apparaten of te kleine kleding af!

Optimaal inrichten

Een andere app die je zeker moet installeren, is Floor Plan Creator. Ook deze app is geschikt voor iOS en Android. Je kunt in een handomdraai een kamer op schaal tekenen om er vervolgens virtuele meubels in te plaatsen. Op die manier zie je bijvoorbeeld perfect of er naast je nieuwe zetel nog voldoende plaats is voor een bijzettafeltje. De afmetingen geef je zelf in, de database is ontzettend uitgebreid. Er is zelfs een 3D-modus waarmee je virtueel door je nieuwe kamer (of volledige woning) kunt lopen.

huis optimaal inrichten

Virtueel kleuradvies

Hebben de muren in je nieuwe woning nog een ander kleurtje nodig? Dankzij Levis Visualizer voor iOS en Android kun je heel eenvoudig kleurencombinaties samenstellen. Je krijgt kleursuggesties om inspiratie op te doen en je kunt persoonlijke projecten opstarten. Het beste van alles? Je krijgt aan de hand van augmented reality onmiddellijk een realistisch beeld van een bepaalde kleur op jouw muur. Ook handig: je kunt laten uitrekenen hoeveel liter verf je precies nodig hebt. Kleurtjes gekozen? Dan kun je onmiddellijk kleurstalen bestellen vanuit de app.

Nog veel meer verhuistips

Naast deze handige apps is het natuurlijk verstandig om op tijd te starten. Dat bespaart je flink wat ellende én het is beter voor je stressniveau. We serveren je graag ook nog heel wat andere nuttige tips om te verhuizen. Heb je kinderen? Maak dan zeker gebruik van deze tips om het hele verhuisproces ietwat te vergemakkelijken.

Lees ook ons artikel: Verhuisplannen? Verhuis je energiecontract tijdig mee!

Ook interessant voor jou