Handige apps die je verhuis vergemakkelijken

Verhuis je weldra naar een andere stek? Nog niet begonnen met inpakken? We helpen je graag om orde op zaken te stellen. Deze inventarisatie- en inrichtingsapps vereenvoudigen de karwei een heel stuk.

Een van de populairste verhuisapps is Sortly (geschikt voor zowel iOS als Android). Zodra je de app opent, kun je een Move-lijst aanmaken. Aan de hand van foto’s van je persoonlijke spullen houd je eenvoudig bij wat in welke verhuisdoos zit. Heel handig om je meest dringende spullen tijdens de eerste dagen in je gloednieuwe stek terug te vinden. Sortly is niet enkel ontzettend nuttig, de app oogt ook mooi en is erg gebruiksvriendelijk. Het minpuntje: de app is enkel in het Engels beschikbaar.

Zwier de app niet van je smartphone als je verhuisd bent. Je kunt Sortly ook gebruiken om georganiseerd te blijven. Geef in een tik en een veeg in waar je spullen zet die je niet vaak gebruikt. Dat bespaart je achteraf zoektijd. Je kunt alles inventariseren in zogenoemde Sortly-mappen, maar het is eveneens mogelijk om per kamer te werken.

Je kunt Sortly volledig gratis gebruiken – met een maximum van 100 items. Wil je meer items en extra functionaliteiten? Dan zijn er maand- en jaarabonnementen.

Slim plannen is half gewonnen

Wil je graag meer overzicht in je verhuis? Surf dan naar ikgaverhuizen.be. Het is een walhalla voor verhuistips rond inpakken, verhuizen met kinderen en de bijhorende administratie. Je kan er een gratis verhuisgids downloaden met een handige checklist. Vanaf drie maanden voor de start van je verhuis gidst het e-book je door de verschillende verhuisstappen. Het doel? Stressvrij verhuizen!

Bye bye rommel, hallo zakcentje

Kom je tijdens het inpakken spullen tegen die je niet meer gebruikt? Verkoop ze via 2dehands. Op deze app (voor iOS en Android) plaats je gratis zoekertjes. Fotografeer het object dat je wil verkopen, plaats er een korte omschrijving bij, publiceer het in de juiste categorie en geef je vraagprijs op. Binnen de kortste keren ben je van je uitgelezen boeken, ongebruikte elektrische apparaten of prullaria af! Wil je kleding die je niet meer draagt verkopen? Dan is Vinted de ideale tool.

Optimaal inrichten

Een andere app die je zeker moet installeren, is Floor Plan Creator. Ook deze tool is geschikt voor iOS en Android. Je kunt in een handomdraai een kamer op schaal tekenen om er vervolgens virtuele meubels in te plaatsen. Op die manier zie je bijvoorbeeld perfect of er naast je nieuwe zetel nog voldoende plaats is voor een bijzettafeltje. De afmetingen geef je zelf in, de database is ontzettend uitgebreid. Er is zelfs een 3D-modus waarmee je virtueel door je nieuwe kamer (of volledige woning) kunt lopen.

huis optimaal inrichten

Virtueel kleuradvies

Hebben de muren in je nieuwe woning een ander kleurtje nodig? Dankzij Levis Visualizer voor iOS en Android kun je eenvoudig kleurencombinaties samenstellen. Je krijgt kleursuggesties om inspiratie op te doen en je kunt persoonlijke projecten starten. Het beste van alles? Je krijgt aan de hand van augmented reality onmiddellijk een realistisch beeld van een bepaalde kleur op jouw muur. Ook handig: je kunt laten uitrekenen hoeveel liter verf je precies nodig hebt. Kleurtjes gekozen? Dan kun je onmiddellijk kleurstalen bestellen vanuit de app.

Nog veel meer verhuistips

Naast deze handige apps is het natuurlijk verstandig om op tijd te starten. Dat bespaart je flink wat ellende én het is beter voor je stressniveau. We serveren je graag ook nog andere nuttige tips om te verhuizen. Heb je kinderen? Maak dan zeker gebruik van deze tips om het hele verhuisproces te vergemakkelijken.

Lees ook ons artikel: Verhuisplannen? Verhuis je energiecontract tijdig mee!

Ook interessant voor jou