Duurzame voordelen waarvan je als Luminus-klant geniet

Luminus doet meer dan alleen energie aanbieden. We zorgen ook voor extra diensten die het comfort in je woning doen verhogen en duurzame voordelen voor onze klanten. Of het nu gaat over onze maandelijkse nieuwsbrief waardoor je geen enkel nieuws mist, je verwennen met Luminus Extras-klantenkortingen óf het aanbieden van lokale groene stroom. In dit blogartikel zetten we alles nog eens voor je op een rij!

Energietransitie versnellen

Al jaar en dag focussen we ons hard op groene, hernieuwbare energie. Het is een bewuste keuze om onze groene stroom niét duurder aan te bieden. Zodat zoveel mogelijk mensen kunnen helpen om de energietransitie te versnellen. Want met je keuze voor groene energie maak je samen met ons écht het verschil.

Tips en advies om energie te besparen

Omdat we je graag helpen besparen, zetten we verschillende initiatieven op om je ‘energiewijs’ te maken. Dat doen we via onze inspirerende Lumiworld blog, diepgaande interviews, nieuws en socialemediaberichten, maar ook via het bespaarplatform. Op basis van antwoorden op een tiental vragen, krijg je een energiebesparingsplan op maat en ontdek je meteen hoeveel geld je jaarlijks nog kan besparen bij je thuis. Wist je trouwens dat we er alles aan doen om zo transparant mogelijk te zijn op vlak van onze energiefacturen? We leggen je bijvoorbeeld glashelder uit hoe onze facturen opgebouwd zijn.

Eenvoudige én digitale facturatie

Wist je trouwens dat we er alles aan doen om zo transparant mogelijk te zijn op vlak van onze energiefacturen? We leggen je bijvoorbeeld glashelder uit hoe deze zijn opgebouwd, want al die verschillende onderdelen en betrokkenen (de overheid, je netbeheerder en je energieleverancier) maken het er niet eenvoudiger op. 

Ben je al klant? Dan merk je dat onze jaarafrekeningen vandaag een stuk beknopter en eenvoudiger zijn. Sinds 1 februari 2022 bestaat deze factuur enkel nog uit twee bladzijden en één bijlage met een overzicht van alle aangerekende voorschotten en toegekende premies. Zo controleer je makkelijk of er nog openstaande betalingen zijn.

Toegankelijk

Heb je vragen? Heel wat antwoorden vind je online in de rubriek Hulp en Ondersteuning. Wil je persoonlijk advies? Dat kan perfect via onze klantendienst. We spenderen flink wat tijd en energie om onze services helder uit te leggen. Want toegankelijkheid is een speerpunt. Bijna alle administratieve zaken kun je trouwens volledig online regelen via My Luminus. Wanneer het jou past. En op de manier die jij het liefst hebt: via je computer of via onze smartphone-app (iOS / Android).

Wil je graag weten of je huidige energietarief nog altijd bij jouw situatie past? Neem vrijblijvend contact op. We bekijken het graag samen met jou.

Groene toekomst

Omdat we heel hard geloven in een groene toekomst en ons steentje willen bijdragen voor een betere planeet, planten we bomen en blijven we fors investeren in hernieuwbare energie. Intussen hebben we bijvoorbeeld al 259 windturbines, goed voor een jaarproductie van 658 MW. Dat komt overeen met het verbruik van 395.000 gezinnen. En stoppen doen we nog lang niet: die capaciteit willen we tegen 2027 uitbreiden naar 1.000 MW. Het is dan ook onze ambitie om de nummer één in windenergie op het Belgische vaste land te blijven. Hetzelfde geldt voor waterkracht: met onze zeven waterkrachtcentrales voorzien we de Belgische energieverbruikers van 70 MW.

Om jou als klant mee te laten profiteren van de voordelen van groene energie, zetten we participatieprojecten op poten, zoals Lumiwind, of een coöperatieve vennootschap die in zonnepanelen investeert. Daarnaast zetten we op Lumiworld ook elke maand een Verschilmaker in de kijker. Individuen, start-ups of ondernemingen die zich op een duurzame of groene manier inzetten voor een bepaalde problematiek. Laat je inspireren door hun mooie verhalen en missies!

Extraatjes voor jou

Voor alle klanten zijn er onze populaire Luminus Extras-klantenvoordelen, waarop je het hele jaar lang kan rekenen. Zoals promoties voor duurzame ledverlichting of e-bikes. Op die manier verhoog je je koopkracht en bespaar je tot honderden euro’s per jaar. En dan hebben we het nog niet over de vele wedstrijden gehad die we doorheen het jaar organiseren.

Afhankelijk van het energietarief dat je kiest, krijg je als klant extra voordelen voorgeschoteld. Duurzaamheid en comfort vormen altijd de rode draad.

Gratis energiemonitoring!

Heb jij al een digitale meter en woon je in Vlaanderen? Dan hebben we goed nieuws! Als Luminus-klant kun je namelijk gratis de nieuwe Luminus Monitor app activeren. Hiermee krijg je nog meer inzicht in je verbruik en speur je makkelijk ‘energievreters’ op, zoals verouderde toestellen die niet meer naar behoren werken. Maar ook sluimerverbruik en kwartierpieken. Zo hou je zelf makkelijker je verbruik onder controle. Da’s comfortabel! 

Je merkt het, we doen er alles aan om jou als klant zo goed mogelijk te sensibiliseren en activeren tot een zuinige verbruiker. Daarnaast soigneren we je met kortingen en extra diensten om je woning energiezuiniger en spaarzamer te maken. Heb jij nog suggesties of ideeën om het nóg beter te doen? Laat het ons zeker weten! Via Facebook, bijvoorbeeld. Samen maken we het verschil.

Ook interessant voor jou