Privé

Op naar een groene toekomst: onze investeringen

De gevolgen van de opwarming van de aarde worden stilaan zichtbaar. Net daarom moeten we met zijn allen extra inspanningen leveren. Zowel kleine als grote. En op verschillende vlakken. Bij Luminus doen we gretig mee: de komende vijf jaar investeren we maar liefst 700 miljoen euro, onder andere in windparken en extra energiediensten.

Het doel? Onze planeet beschermen voor toekomstige generaties én ervoor zorgen dat jij je energieverbruik onder controle kan houden.

We doen al enkele jaren forse investeringen om onze wereld een beetje groener te maken. Dat is goed voor ons, onze kinderen en onze kleinkinderen. Groene energie zorgt immers voor minder CO2-uitstoot. Dat betekent dat de milieu-impact veel kleiner is vergeleken met de energie die bijvoorbeeld uit fossiele brandstoffen gewonnen wordt.

Groene elektriciteitsproductie – bijvoorbeeld door zonnepanelen, biomassa, water- en windenergie – is milieuvriendelijk, lokaal en eindeloos beschikbaar. En voor jou betekent dat: gezonder en duurzamer.

Lees meer over onze windmolens, onze waterkrachtcentrales en ons maatschappelijk engagement 

Eén aanspreekpunt voor een energiezuinige woning

De investeringen die Luminus de komende jaren plant, komen ook jou als klant ten goede. Door het toenemend aantal energiediensten – zoals ketelinstallatie en -onderhoud, isolatie, de plaatsing van zonnepanelen, warmtepompen of de installatie van thuisbatterijen – krijg jij namelijk één aanspreekpunt voor alles wat met energie te maken heeft. Eén betrouwbare partner voor het volledige pakket, dus.

En daar hoef je niet ver voor te gaan. Ons Luminus-netwerk bestaat immers uit verschillende dochterondernemingen her en der in het land. Dankzij die lokale verankering kunnen we je snel en doordacht begeleiden naar een optimaal en slim energierendement. We bieden oplossingen op maat en werken hiervoor samen met vakmensen uit jouw buurt: zonnepaneleninstallateurs en ketelexperts bijvoorbeeld. Ook zo verkleinen we onze ecologische voetafdruk.

Samen efficiënter verbruiken

Het doel van al deze inspanningen? Zoveel mogelijk energie besparen. Samen met jou. Onder andere door duurzame energieoplossingen te installeren. Maar ook door jouw verbruik te helpen reduceren aan de hand van praktische tips.

Daarnaast vinden we het ook belangrijk om de lokale handel te stimuleren. Een goed voorbeeld zijn onze EXTRAS!: met deze voordelen belonen we jou als trouwe klant het hele jaar door. We gaan op zoek naar partners en bieden zo straffe kortingen aan op duurzame spullen, leuke uitstappen, praktische toestellen voor in huis, enzovoort. Met de investeringen die we de volgende jaren plannen, hopen we nog héél veel gelijkaardige acties op poten te zetten.

Luminus EXTRAS!

 


Ga naar www.luminus.be