De 5 voordelen van domiciliëring

Iedereen wordt al eens graag in de watten gelegd … Jij toch ook? In dat geval hebben we goed nieuws! Kies je ervoor om je energiefacturen te betalen via domiciliëring, dan ontvang je een mooie korting op je eerstvolgende jaarafrekening. Vandaag ontdek je de vele voordelen van domiciliëring. Overtuigd? Verderop in dit artikel leggen we je uit hoe je domiciliëring activeert en tegelijkertijd je korting claimt.

Wie zijn facturen via domiciliëring betaalt, kiest voor gemoedsrust en profiteert tegelijkertijd van heel wat andere voordelen.

De 5 voordelen van domiciliëring

1. Efficiënt

Een domiciliëring zorgt ervoor dat je factuur altijd correct en op tijd betaald is. Je bank haalt het openstaande bedrag voor de vervaldag automatisch van je rekening. Zonder verrassingen.

2. Kostenbesparend

Een domiciliëring bespaart je kosten. Door de automatische betaling vermijd je herinneringskosten en da’s goed voor je portemonnee.

3. Minder administratie

Een domiciliëring zorgt voor minder administratie. Je hoeft de vervaldata niet langer in het oog te houden, want daar zorgt je bank wel voor. De enige factuur die je nog ontvangt, is je jaarafrekening.

4. Ecologisch

Een domiciliëring is goed voor het milieu. Door minder papieren facturen en herinneringsbrieven te versturen, verspil je minder papier en help je mee aan een duurzame wereld.

5. Eenmalige korting

Een domiciliëring loont. Wie nu instapt, krijgt een eenmalige korting van 10 euro (incl. btw) op de eerstvolgende gas- of elektriciteitsafrekening. Heb je het Luminus Comfy-tarief? Dan krijg je onder bepaalde voorwaarden zelfs 20 euro korting (incl. btw)!

Let wel: deze kortingen zijn niet verenigbaar met de korting voor de digitale factuur (Zoomit) en niet combineerbaar met de contracten Sociaal Tarief, Luminus Essential, Luminus Optifix, Luminus Basic, Luminus Greenfix of Luminus Click.

Stappenplan

Domiciliëring activeren? Dat is erg eenvoudig. Surf naar je persoonlijke klantenzone My Luminus (of open je app). Kies in het menu voor ‘Facturen en Betalingen’ en volg de eenvoudige stappen.

Goed om te weten

  • Je maandelijks voorschotbedrag aanpassen? Dat kan je eenvoudig zelf doen in je persoonlijke klantenzone. We raden je aan je meterstanden regelmatig in te geven om zo je ideale voorschotbedrag te ontdekken. Zo voorkom je verrassingen op je jaarafrekening!Wil je je rekeningnummer aanpassen? Ook dat kan! Ga naar ‘Facturen en betalingen’, klik op ‘Betaalmethode’ en vervolgens op ‘Aanpassen’. Pas je rekeningnummer of betalingsgegevens aan. Na deze wijziging krijg je een bevestigingsmail. Het bedrag van je eerstvolgende factuur gaat van het nieuwe rekeningnummer af.
  • Wil je graag een helder overzicht van je facturen of twijfel je over de betaalstatus van een afrekening? Bekijk alle facturen op My Luminus.
  • Wil je graag een afbetalingsplan aanvragen? Geen probleem, neem contact met ons op en wij bekijken de mogelijkheden. Een afbetalingsplan is altijd toegestaan onder welbepaalde voorwaarden. Meer details geven onze medewerkers mee.

Ook interessant voor jou