Deze apps helpen je het hoofd koel te houden tijdens het studeren

Als je aan het studeren bent voor je examens, laat je je smartphone natuurlijk beter links liggen. Maar soms loont het toch de moeite hem te gebruiken. Deze zes apps helpen je met vlag en wimpel te slagen.

Self Control (for Study)

Verslaafd aan Facebook, Instagram, Snapchat of Twitter? Met deze app zorg je ervoor dat je favoriete apps tijdens de studietijd – die je zelf opgeeft – worden uitgeschakeld. Geen meldingen van onlineberichtjes dus, je bent dan nog enkel bereikbaar via sms en telefoon. Alsof je vijftien jaar geleden leefde en een ouderwetse gsm had. Probeer je toch je Facebookpagina of Snapchatstatus te checken, dan vertelt deze app dat je beter verder studeert.

Timetable

Met een goede organisatie en planning van de blokperiode kom je al een heel eind. Helaas beginnen veel studenten in het hoger onderwijs zonder degelijke studieplanning aan de examenperiode. En laat zo’n planning net het beste middel zijn tegen examenstress.

Natuurlijk kun je alles ook gewoon op papier zetten. Maar een digitale planning heeft voordelen: zo kan je automatische reminders instellen en kleurtjes kiezen zonder te knoeien met markeerstiften. Voor Android zijn Timetable en My Class Schedule aanraders, voor iOs is er de toepassing Class Timetable.

Alarmy (Sleep If U Can)

Tijdens de blokperiode moet je natuurlijk goed en voldoende slapen. Maar je overslapen staat natuurlijk gelijk aan kostbare studietijd verspillen. Deze app (zowel voor Android als iOs) verplicht je om op te staan als jouw wekker afgaat en de verleiding groot is om nog even te blijven liggen. De werking van de app is best ingenieus.

Je moet immers een foto trekken van een plaats in jouw huis buiten de slaapkamer. Als het hardnekkige geluid van de wekker afgaat, zal je dit enkel kunnen uitschakelen als je van die plek een nieuwe foto maakt. Kies dus de badkamer, dan kan je ineens ook in de douche springen.

Google Play Music

Je hoeft niet in absolute stilte te studeren als je daar zelf nerveus van wordt en wat lichte muziek je net kalmeert. Sterker, voor sommigen werkt achtergrondmuziek zelfs motiverend. Met deze app heb je altijd jouw eigen muziekinstallatie bij de hand. Vóór de examenperiode laad je bijvoorbeeld tot 60 GB aan nummers op. Vervolgens kan je eender waar (als er maar een wifinetwerk is) jouw favoriete muziek streamen. Studeer je frequent in de bibliotheek? Vergeet zeker jouw oortjes niet mee te nemen.

EverNote Peek

Met deze app, die enkel beschikbaar is voor iPad, kan je op een heel inventieve manier jouw lessen herhalen. Voorwaarde is wel dat je eerst een samenvatting aanmaakt in de app door de leerstof te bundelen. Vervolgens kan je jezelf ondervragen.

Eerst dek je jouw iPad af met de Smart Cover, de beschermhoes van de iPad in verschillende latjes. Als je het eerste latje optilt, krijg je een vraag onderaan het scherm te zien. Om het antwoord te controleren, moet je de latjes nog een beetje verder optillen.

Headspace

Last but not least: een applicatie die je helpt in de strijd tegen stress. Heb je altijd al eens op een efficiënte manier willen mediteren, zonder zweverige teksten en afschrikwekkende technieken? Headspace is een meditatie-app die dankzij zijn moderne aanpak hoge toppen scheert. Met meer dan 11 miljoen downloads is het een van de meest populaire apps in zijn niche. Aan de hand van oogstrelende animaties en inspirerende video’s leer je de basistechnieken van meditatie. Dit kan zelfs al in sessies van twee of tien minuten.

Wil je de app graag ontdekken? De eerste tien dagen kan je volledig gratis aan de slag, daarna kies je vrijblijvend voor een betalend programma.

Lees ook ons artikel: 7 eenvoudige tips om energie en geld te besparen op kot

 

Ook interessant voor jou