7 slimme tips voor een budgetvriendelijke verhuis

Verhuisplannen? Daar komt heel wat bij kijken! Misschien heb je zelf wel een huis of appartement gekocht. Of heb je nog heel wat meubels en andere spullen nodig in je huurwoning. In ieder geval wil je de verhuis zo goedkoop mogelijk houden. Dat kan met deze slimme tips.

Tip 1: De perfecte timing

De beste manier om je verhuis zo goedkoop mogelijk te houden, is een overzichtelijke verhuisplanning. Je kunt alles op één dag verhuizen, maar dan moet je ongetwijfeld vroeg uit de veren om de klus te klaren. Wil je het rustiger aanpakken? Plan je verhuis in het weekend of neem enkele dagen verlof. Doe je een beroep op een verhuisdienst? De tarieven liggen op een weekdag een stuk lager dan in het weekend.

Via het platform Slimverhuizen.be geniet je van een gratis checklist op maat. Zo mis je geen enkele to do.

Tip 2: Zoek de goedkoopste dozen

Verhuisdozen of -boxen kunnen de prijs fiks doen oplopen. Ga dus zeker op zoek naar de goedkoopste. We kopen met z’n allen massaal online, vraag je vrienden en/of familie de stevige grote dozen bij te houden. Of ga een keer extra naar de supermarkt. Bananendozen kunnen perfect dienen voor zware en minder zware spullen.

Tip 3: Vraag vrienden en familie om hulp

Veel handen maken licht werk, zeker als je verhuist. Wil je liefst alles zélf doen om de kosten te drukken? Wees dan niet bang om hulp te vragen aan vrienden en familieleden. Zorg voor een lekkere lunch of trakteer ze nadien op een heerlijke barbecue. Gegarandeerd heb je in een mum van tijd een toffe bende verhuizers bij elkaar.

Deze tip is uiteraard niet zo evident tijdens de coronacrisis. Check dus best wat de mogelijkheden zijn.

Budgetvriendelijke verhuis

Tip 4: Vergelijk offertes

Kun je geen beroep doen op vrienden of familie? Ook geen zin om zelf heen en weer te sleuren met zware dozen? Dan kun je een verhuisdienst inschakelen. Kies niet de eerste de beste firma die je tegenkomt. Ga ook niet meteen in zee met iemand die aangeraden is door vrienden of familie. Geen enkele verhuis is immers hetzelfde. Houd er ook rekening mee dat een verhuislift voor extra kosten zorgt! In dat geval is het erg belangrijk om verschillende offertes op te vragen en goed te vergelijken.

Tip 5: Zoek verhuisbedrijven in de buurt

Veel verhuisbedrijven brengen de afstand van aan het bedrijf tot je oude adres in rekening. Die extra kosten kun je makkelijk vermijden door enkel bedrijven te zoeken die dicht in de buurt gevestigd zijn.

Tip 6: Begin op tijd aan je administratie

Nog voor je al je spullen begint in te pakken, pak je best eerst je administratie aan. Verhuis op tijd je energie- en telecomcontracten en verzekeringen mee. Zo kan je veel onjuistheden of problemen bij toekomstige facturen besparen. Over het eenvoudig verhuizen van je energiecontract kun je in dit blogartikel terecht.

Tip 7: Verkoop wat je niet meer nodig hebt

Een nieuw huis betekent wellicht ook een nieuw interieur. De kans is groot dat sommige van je oude meubels of spullen niet in je nieuwe woning passen. Je kunt ze uitdelen, maar natuurlijk ook verkopen. Dat levert je extra budget op, wat je dan weer kunt gebruiken voor de verhuis. Dit geldt natuurlijk ook voor je kledij, accessoires en andere spullen.

Nog meer tips? Lees dan zeker ook onderstaande artikels:

Ook interessant voor jou