7 slimme tips voor een budgetvriendelijke verhuis

Verhuisplannen? Dan heb je ongetwijfeld al veel geld geïnvesteerd in de bouw of aankoop van een nieuwe woning. Niet moeilijk dat je de verhuis zo goedkoop mogelijk wil houden, en dat kan met deze slimme tips.

Tip 1: De perfecte timing

De beste manier om je verhuis zo goedkoop mogelijk te houden, is een overzichtelijke verhuisplanning. Je kunt alles op één dag verhuizen, maar dan moet je ongetwijfeld al vroeg uit de veren om de klus te klaren. Wil je het iets rustiger aanpakken? Plan je verhuis in het weekend of neem enkele dagen verlof. Doe je een beroep op een verhuisdienst? De tarieven liggen op een weekdag een stuk lager dan in het weekend.

Tip 2: Zoek de goedkoopste dozen

Verhuisdozen of boxen kunnen de prijs fiks doen oplopen. Ga dus zeker op zoek naar de goedkoopste manier. Je kunt natuurlijk ook altijd bij je vrienden of kennissen vragen om grote dozen bij te houden, zodat je die kunt gebruiken voor de verhuis. Kijk ook eens op tweedehandssites voor gebruikte verhuisdozen. Of ga eens een keer extra naar de supermarkt. Vaak vind je daar kartonnen dozen die perfect kunnen dienen voor de minder zware spullen in huis.

Tip 3: Vraag vrienden en familie om hulp

Veel handen maken licht werk, zeker als je verhuist. Wil je liefst alles zélf doen om de kosten te drukken? Wees dan niet bang om hulp aan vrienden en familieleden te vragen. Zorg voor een lekkere lunch of trakteer ze nadien op een heerlijke barbecue in je nieuwe huis en gegarandeerd heb je in een mum van tijd een toffe bende verhuizers bij elkaar.

Budgetvriendelijke verhuis

Tip 4: Vergelijk offertes

Kan je geen beroep doen op vrienden en familie? En heb je geen zin om zelf heen en weer te sleuren met zware dozen? Dan kun je altijd een beroep doen op een verhuisdienst. Kies niet voor de eerste de beste firma die je tegenkomt, of ga niet meteen in zee met iemand die aangeraden is door vrienden of familie. Geen enkele verhuis is immers hetzelfde. Vraag dus zeker bij verschillende bedrijven een offerte, alleen zo pik je er de goedkoopste uit.

Tip 5: Zoek verhuisbedrijven in de buurt

Veel verhuisbedrijven brengen de afstand van aan het bedrijf tot je oude adres in rekening. Die extra kosten kun je makkelijk vermijden door enkel bedrijven te zoeken die dicht in de buurt gevestigd zijn.

Tip 6: Begin op tijd aan de administratie

Nog voor je al je spullen begint in te pakken, is het handig om ook het administratieve luik aan te pakken. Verhuis op tijd je energie- en telecomcontracten en verzekeringen mee. Zo kan je heel wat onjuistheden of problemen bij toekomstige facturen besparen. Over het eenvoudig verhuizen van je energiecontract kan je in dit blogartikel terecht.

Tip 7: Verkoop wat je niet meer nodig hebt

Een nieuw huis betekent wellicht ook een nieuw interieur. De kans is groot dat sommige van je oude meubels of spullen niet in je nieuwe woning passen. Je kunt ze uitdelen onder familie en vrienden, maar denk er toch even over na om de spullen die je niet meer nodig hebt, te verkopen. Dat levert je extra budget op, wat je dan weer kunt gebruiken voor de verhuis. Dit geldt natuurlijk ook voor je kledij, accessoires en andere spullen.

We wensen je alvast ongelooflijk veel succes met je verhuis! Hier kan je terecht voor nog meer tips:

Ook interessant voor jou