Privé

De 7 leukste gadgets op zonne-energie


Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Je kunt ze tegenwoordig zelfs in de vorm van dakpannen kopen. Maar het gaat nog verder. Ben je op zoek naar een kleiner, milieuvriendelijk alternatief? Of een ongewoon cadeau? Volgende gadgets werken allemaal op zonne-energie.

1. Tik tak, tik tak

Als iemand vraagt hoe laat het precies is, nemen de meeste mensen ongetwijfeld hun smartphone uit hun broekzak. En toch is een horloge nog steeds populair. Tegenwoordig vind je ze zelfs met mini-zonnepanelen, zodat de wijzers nooit stilvallen. Helemaal leuk: je ziet niet eens een verschil met een traditioneel polshorloge.

2. Altijd energie

Niets zo vervelend als een lege batterij van je smartphone. Met de WakaWaka Power+ haal je een compacte powerbank in huis die op zonne-energie werkt. Sterker nog, met een volledig opgeladen batterij heb je ook een handige zaklamp bij die tot 200 uren duurzaam licht geeft. En… bij elke aankoop steun je ook nog eens een goed doel.

3. Jacuzzi-time!

Zonnepanelen kunnen niet alleen elektriciteit opwekken, ze kunnen ook water op temperatuur brengen voor je bad, je douche of zelfs je jacuzzi. Je vindt ze in alle maten en prijzen, maar de echte handige Harry’s maken hun eigen model. Zo zit je nooit meer zonder warm water.

Gadgets zonne energie

4. Kidsproof

Wil je je kinderen op een speelse manier leren over zonne-energie? Je vindt heel wat leuk speelgoed dat op zonne-energie werkt. Zoals deze lopende robot. Het enige dat je nodig hebt: zonlicht. Je leert je kinderen niet alleen dat het leuk is om zelf dingen te bouwen, maar ook hoe je op een milieubewuste manier toch plezier kunt maken. Niet alleen plezant voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

5. Eindeloos tikplezier

Milieubewuste computerfans tikken naar hartenlust op een toetsenbord met ingebouwde zonnecellen. Je hoeft zelfs niet in de buurt van een raam te zitten, of het toetsenbord in de zon te leggen, om je vingers verder te laten glijden over de toetsen. Ook via kunstmatig licht wek je energie op. Een volledig opgeladen toetsenbord gebruik je zo’n drie maanden.

6. Geef fietsdieven geen kans

Vergeet je regelmatig de code van je fietsslot? Of ben je ooit al eens het sleuteltje verloren? Met een fietsslot dat op zonne-energie werkt, is dat onmogelijk. Je opent het slimme slot met behulp van je smartphone. En als iemand je fiets aanraakt, word je meteen gewaarschuwd. Zo maken fietsdieven absoluut geen kans.

7. Trendy opladen

De meeste technische snufjes zien er vaak niet zo leuk uit. Maar tegenwoordig vind je heel wat leuke opladers voor smartphones bijvoorbeeld. Zoals deze zonnebloem. Niet alleen handig voor als je met een lege batterij zit, maar ook een leuke eyecatcher in je interieur.

milieuvriendelijke gadgets

Lees ook ons artikel: Zonnepanelen: hoe werken ze en welk type paneel kies je best?

Foto’s: © Powerplus, Casio, XD Design, Behance, Ecobouwers, Logitech en Lattis


Ga naar www.luminus.be