6 tips om je staycation nog leuker te maken

Blijf je deze zomer thuis? Of combineer je een buitenlandse met een binnenlandse vakantie? Goed idee! Je hoeft de landsgrenzen tenslotte niet over te steken om met volle teugen van je verlof te genieten. Om je staycation nóg een tikkeltje leuker te maken, bieden we je heel wat inspiratie en een handvol tips aan.

Plezante gezinsuitstapjes

Zit die traditionele bergvakantie in Oostenrijk of luilekkerweek aan een of andere Spaanse costa er dit jaar niet in? Spendeer je verlofdagen dan aan plezante daguitstapjes in eigen land. Ga bijvoorbeeld eens naar een pretpark, subtropisch zwemparadijs of dierentuin. Er zijn in je buurt ongetwijfeld ook leuke speeltuinen of avontuurlijke wandelroutes. Een blotevoetenpad, railbiketocht of kajaknamiddag zijn eveneens onvergetelijk! En op slechtweerdagen kun je naar de bioscoop, een binnenspeeltuin of een museum.

Als Luminus-klant kunnen die uitstapjes trouwens een stuk voordeliger. Je geniet het hele jaar door van heel wat Luminus Extras-klantvoordelen. Er zijn nu onder andere kortingen voor Bellewaerde (Aquapark), AqualibiWalibi, … 

Stedenhoppen in eigen land

Bezoek je elke zomer een grote Europese stad? Niks zo fijn als toerist in eigen land te zijn. Je spreekt de taal, je weet hoe het openbaar vervoer werkt, je bent vertrouwd met de cultuur. En je steunt de lokale economie! Wedden dat er nog heel wat Belgische steden zijn die je nooit bezocht hebt? Boek gerust eens enkele nachten Luik, Dinant, Verviers, Oostende, Turnhout of Mechelen. Er zijn heel wat pareltjes die je ongetwijfeld nog niet ontdekt hebt. Laat je leiden door locals of doe wat inspiratie op via allerhande blogs. Apps zoals FourSquare en TripAdvisor zeggen je waar je lekker luncht of goed slaapt. Apps zoals Wikiloc en RouteYou geven je mee waar je de mooiste wandelingen kunt doen.

Knappe voordelen geniet je in het loyaliteitsprogramma van Luminus: misschien zit het hotel of restaurant van je keuze wel in het aanbod van Vivabox, Wonderbox of Montreal. En wie via Booking.com boekt, krijgt een cashback!

E-biketourtochten

Tijdens de pandemie hebben we allemaal kilometers gefietst. Omdat dat – samen met wandelen – iets was wat in volle crisis uiteraard nog mocht. Heb je de smaak intussen te pakken? En wil je investeren in een elektrische fiets of e-step? Dat is een slimme én duurzame keuze. Je zult het je niet beklagen, want er zijn immers heel wat mooie fietstochten in ons land. Als Luminus-klant krijg je korting bij de aankoop van een e-bike van BizBike of een e-step via eScooter.

Ga eens mountainbiken in de Ardennen. Of trek naar fietsparadijs Limburg. Daar kun je onder andere fietsen door het water en door de bomen

Het moment om te klussen

Moet er hier en daar nog wat aan je woning gebeuren? Dit jaar is de zomervakantie misschien wel de periode bij uitstek om te klussen in en rond je huis. Verven, je raamdecoratie of verlichting vervangen, de tuin omspitten, het terras (her)aanleggen, … Aan een woning is altijd werk. 

Bestel je klusmateriaal met knappe Luminus Extras-kortingen via Gamma en je ledverlichting via Qaledo. Beloon je inspanningen daarna met een plezant uitstapje (zie tip 1!).

Dierbaren bezoeken

Ook fijn om te doen tijdens je staycation: alle familieleden en vrienden bezoeken die je mogelijk al even niet meer gezien hebt. Spreek in een park af om te picknicken of organiseer een barbecue in je tuin. Word jij uitgenodigd? Neem dan een origineel cadeau mee. Een jaarabonnement op Kazidomi, bijvoorbeeld. Of verras de gastheer- of vrouw met een abonnement op een magazine van Roularta of DPG Media. Daar heeft hij of zij veel langer plezier aan dan aan een fles wijn of ruiker bloemen.

Hier vind je alle coronamaatregelen met betrekking tot groepen.

Kamperen in eigen tuin

Heb je kinderen? Zij vinden het wellicht onwijs gaaf om eens een nachtje te kamperen in eigen tuin. Het roept een instant vakantiegevoel op en kost je helemaal niets! Stel een tent op, installeer wat veldbedjes en zoek enkele slaapzakken bij elkaar. Schakel de wifi voor één avond uit, kook op een campingvuurtje of rooster wat marshmallows boven een vuurkorf. Pret gegarandeerd! Lukt die woudloperskeuken niet zo goed? Dan kun je lastminute nog altijd een pizza bestellen – met korting – via Pizza Hut!

Ook interessant voor jou