5 tips om je staycation nog leuker te maken

Experts raden aan om deze zomer thuis te blijven. Om de wereldwijde pandemie nog verder in te dijken. Voelt dat wat onwennig aan? We serveren je graag een handvol tips om je staycation nog leuker te maken. Je hoeft de landsgrenzen absoluut niet over te steken om een vakantiegevoel te genieten!

Daguitstapjes met het gezin

Zit die traditionele bergvakantie in Zwitserland of luilekkerweek aan een of andere Spaanse costa er dit jaar niet in? Spendeer je verlofdagen dan aan plezante daguitstapjes in eigen land. Ga bijvoorbeeld eens naar een pretpark, subtropisch zwemparadijs of dierentuin. Op slechtweerdagen kun je naar de bioscoop of een museum.

Als Luminus-klant kunnen die uitstapjes trouwens een stuk voordeliger. Je geniet het hele jaar door van heel wat EXTRAS!-klantvoordelen. Er zijn nu onder andere kortingen voor Bellewaerde (Aquapark), AqualibiWalibide Grotten van Han, … 

Stedenhoppen in eigen land

Bezoek je elke zomer een grote Europese stad? Niks zo fijn als toerist in eigen land te zijn. Je spreekt de taal, je weet hoe het openbaar vervoer werkt, je bent vertrouwd met de cultuur. En je steunt de lokale economie! Wedden dat er nog heel wat Belgische steden zijn die je nooit bezocht hebt? Boek gerust eens enkele nachten Luik, Bergen, Namen, Leuven, Hasselt of Mechelen. Er zijn heel wat pareltjes die je ongetwijfeld nog niet ontdekt hebt. Laat je leiden door locals of doe wat inspiratie op via allerhande blogs. Apps zoals FourSquare en TripAdvisor zeggen je waar je lekker luncht of goed slaapt. 

Misschien zit het hotel of restaurant van je keuze wil in het aanbod van VivaboxBongo of Martin’s Hotels. Ook dan geniet je van EXTRAS!-kortingen.

E-biketourtochten

Sinds de uitbraak van COVID-19 hebben we allemaal kilometers gefietst. Omdat dat – samen met wandelen – iets was wat in volle crisis nog mocht. Heb je de smaak intussen te pakken? En wil je investeren in een elektrische fiets? Dat is een slimme én duurzame keuze. Je zult het je niet beklagen. En je raakt het niet snel beu. Er zijn immers heel wat mooie fietstochten in ons land. Ga gerust eens mountainbiken in de Ardennen. Of trek naar fietsparadijs Limburg. Daar kun je onder andere fietsen door het water en door de bomen

Als Luminus-klant krijg je trouwens korting bij de aankoop van een e-bike van Venilu en Genius.

Het moment om te klussen

Moet er hier en daar nog wat aan je woning gebeuren? Dit jaar is de zomervakantie misschien wel de periode bij uitstek om te klussen in en rond je huis. Verven, je raamdecoratie of verlichting vervangen, de tuin omspitten, het terras (her)aanleggen, … Aan een woning is altijd werk. 

Bestel je klusmateriaal met EXTRAS-kortingen via GammaMaxidecoLuxdecoKärcher of Qaledo. Beloon je inspanningen daarna met een plezant uitstapje (zie tip 1!).

Dierbaren bezoeken

Ook fijn om te doen tijdens je staycation: alle familieleden en vrienden bezoeken die je gemist hebt tijdens de lockdown. Spreek thuis af, in compacte bubbels. En neem iets lekkers mee. Ovidias-pralinenLes Tartes des FrançoiseJules Destrooper-koekjes of andere streekproducten bijvoorbeeld.

Mag het iets straffer zijn? Grasduin dan eens in de Flavor Shop of plaats een bestelling bij Delahaut of Clover Gin. Want een geschenkje geven doet altijd deugd! Geniet van de kleine dingen deze zomer. Dan kunnen we zo snel mogelijk terug naar het nieuwe normaal.

Ook interessant voor jou