De 5 meest voorkomende ongemakken in je woning

Na een lange werkdag of een deugddoende vakantie is het altijd fijn om weer thuis te komen. Een heerlijke maaltijd, een ontspannend bad, een gezellig filmavondje met het hele gezin … Kortom: genieten van je eigen plek. Maar af en toe is je woning ook een bron van kopzorgen. Gelukkig zijn deze frustraties meestal tijdelijk van aard en bestaan er oplossingen voor onverwachte ongemakken.

We laten je in dit artikel kennismaken met de meest voorkomende ongemakken in je woning én verklappen onderaan dit artikel een snelle en efficiënte oplossing.

1. Een waterlek

Niks zo vervelend als een waterlek. Jaarlijks krijgen ongeveer 120.000 Belgische woningen hiermee te maken. Dat levert niet alleen ellende en waterschade op, maar ook een waterfactuur die hoog kan oplopen. Krijg je het lek zelf niet gevonden of gedicht? En heeft je loodgieter pas volgende week tijd om langs te komen? Balen. Maar gelukkig bestaat er een efficiënte oplossing!

Goed om weten: als het om een verborgen lek in de waterleiding gaat, moet je je drinkwaterbedrijf contacteren!

Lumifix Luminus

2. Een verstopt toilet

Eén ding is zeker: een verstopping van je toilet is een onaangenaam probleem. Je kunt je toilet niet gebruiken én er ontstaan al snel vieze geurtjes. Als de ontstopper niet helpt en ook ontstoppingsmiddel het probleem niet oplost, zit er niets anders op dan een loodgieter te contacteren. Heeft hij niet meteen tijd? Dat is wellicht niet de oplossing die je in gedachten had. Wat nu? Maak een afspraak met een online depannagedienst!

3. Geen warm water

Verlang je na een lange werkdag naar een heerlijke warme douche? Wellicht begin je hard te vloeken als je beseft dat het water ijskoud is. Geeft ook je verwarming niet thuis? Hoog tijd om een vakman in te schakelen. Maar die is vaak niet meteen beschikbaar. Ook wanneer een snelle herstelling zich opdringt, is er een oplossing.

4. Geen verwarming

Thuis staat voor warmte. En gezelligheid. Tenzij je verwarmingsketel het laat afweten, natuurlijk. En dat gebeurt nagenoeg altijd op een moment dat het écht niet past. Net voor of tijdens een familiefeestje of wanneer je wat grieperig bent, bijvoorbeeld. Waar is die noodlijn?

TIP! Check eerst onderstaande zaken vooraleer je hulp inschakelt:

  • Controleer de waakvlam.
  • Heb je nog voldoende brandstof (stookolie/pellets)?
  • Herstart je verwarmingsketel door hem uit- en terug in te schakelen.

5. Een lekkende verwarmingsketel

Ook ontzettend frustrerend: een lekkende verwarmingsketel. Dat merk je bijvoorbeeld als je maar een heel dun straaltje warm water hebt. En dan kun je maar beter zo snel mogelijk een specialist in huis halen. Het probleem kan immers complex zijn, zoals een versleten expansievat of een warmtewisselaar die niet meer behoorlijk functioneert. Een vakman kan het euvel repareren. Of als het echt moet een nieuwe ketel plaatsen.

Een snelle oplossing bij onverwachte ongemakken!

Lumifix is een online depannagedienst die je uit de nood helpt bij problemen met je verwarmingsketel, je verwarmingsinstallatie of sanitaire leidingen. Het is bovendien erg handig: je kiest via de website zelf het gepaste moment voor de interventie. Bij Luminus beschikken we over een eigen netwerk van techniekers, op alle locaties in België. Op 15 jaar tijd hebben onze techniekers meer dan 30.000 dringende interventies uitgevoerd. Ook voor jou staan we klaar. Het enige wat jij moet onthouden: Lumifix!

Depannage nodig? Dankzij Lumifix houd je alles onder controle. Jij kiest online het moment voor je interventie. Wanneer het jou het best past. Een gecertificeerd technieker staat op het afgesproken tijdstip voor je deur. Of je nu klant bent bij Luminus of niet!

Ook interessant voor jou