De 5 leukste gadgets op zonne-energie

Zonnepanelen zijn al een tiental jaar niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Je kunt ze tegenwoordig zelfs in de vorm van dakpannen kopen. Maar het gaat nog veel verder: er bestaan verschillende gadgets op zonne-energie die je zomer extra voordelig én milieuvriendelijk maken. Bovendien zijn het originele cadeau-ideeën. We verzamelden voor jou de leukste gadgets op zonne-energie.

1. Een horloge op zonne-energie

Ondanks de handigheid van de klok op je smartphone, blijven horloges nog steeds populair. Geen zin om van tijd tot tijd de batterijen te vervangen? Tegenwoordig vind je verschillende modieuze horloges op zonne-energie. Met enkele mini-zonnepanelen zorgen ze ervoor dat de wijzers nooit stilvallen. Helemaal leuk: je ziet niet eens een verschil met een traditioneel polshorloge.

2. Een solar powerbank houdt je smartphone in leven

Niets zo vervelend als een lege batterij van je smartphone. Met een solar powerbank laad jij je smartphone op met zonne-energie. Onze favoriet is de WakaWaka Power+. Die zorgt niet alleen voor een volledig opgeladen batterij, maar heeft ook een handige zaklamp die tot 200 uren duurzaam licht geeft. En bij elke aankoop steun je ook nog eens een goed doel!

3. Buitenverlichting zonder gedoe

Tuinverlichting op zonne-energie is de ideale manier om je tuin sfeervol te verlichten zonder gedoe. Het grootste voordeel is namelijk het feit dat je geen kabels moet leggen voor stroomvoorziening. Dat bespaart je in een vingerknip extra kosten en werk. Anno 2023 zijn de mogelijkheden qua buitenverlichting trouwens eindeloos: van sfeerverlichting in slingervorm tot wandlampen, van staande lampen tot decoratieve verlichting. Voor elke buitenruimte wat wils.

4. Speelgoed op zonne-energie

Wil je je kinderen op een speelse manier laten bijleren over zonne-energie? Je vindt heel wat leuk speelgoed op zonne-energie, zoals robots, rijdende wagentjes en poppenhuizen met echte elektrische toepassingen. Het enige dat je nodig hebt, is uiteraard… zonlicht. Je leert je kinderen niet alleen dat het leuk is om zelf dingen te bouwen, maar ook hoe je op een milieubewuste manier plezier kunt maken.

5. Draagbare lampen op zonne-energie

Een kampeervakantie voor de boeg? Of een festival op de agenda staan? Niets vervelender geen licht in of rond je tent. Dit BioLite sunlight lampje laadt op met zonne-energie en USB. Met zijn 95 gram is hij super licht én je kan ‘m op een warme kleurstand zetten. Dat is extra gezellig!  

Ook interessant voor jou