14 onmisbare apps om je vakantie voor te bereiden

Vertrek je binnenkort op vakantie? Heerlijk! Houd je smartphone of tablet in de aanslag, want met behulp van onderstaande apps is het een fluitje van een cent om je reis goed te organiseren.

Vluchten of hotelkamer boeken

Moet je nog een vlucht boeken? Via Skyscanner (Android en iOS) vergelijk je de prijzen van honderden luchtvaartmaatschappijen. En Booking (Android en iOS) en trivago (Android en iOS) zijn onmisbaar om een hotelkamer te reserveren.

Reisinfo verzamelen

Dankzij TripIt (Android en iOS) bewaar je jouw reisroutes, vluchten, hotels, huurwagens en andere reserveringen op één centrale plek. Het is zelfs mogelijk om reminders in te stellen of reisinformatie met je reisgenoten te delen.

Weerbericht checken

Om te weten welk weer het op jouw bestemming is, raden we Live Weer (Android en iOS) aan. Deze mooie app toont de weersvoorspellingen en de lokale tijd voor steden over de hele wereld. 28°C? Dan weet je ook wat er allemaal in de reiskoffer moet.

Inpakken en niets vergeten

PackPoint (Android en iOS) is ideaal als je elke keer opnieuw worstelt met een paklijstje. Je geeft via de app simpelweg jouw bestemming in en tikt aan wat je allemaal wil doen: duiken, surfen, relaxen … PackPoint genereert automatisch een lijst op maat van dingen die je niet mag vergeten. 

Heb je liever een papieren lijst om af te checken? Klik dan hier om af te printen.

Vreemde taal leren

Hoe is het met jouw talen gesteld? Duolingo (Android en iOS) leert je op voorhand al een vlot mondje Engels, Frans, Portugees, Italiaans, Duits of Spaans. Kwestie van die paella of pastéis de nata in stijl te kunnen bestellen. Met Google Translator (Android en iOS) vertaal je dan weer ter plekke die onverstaanbare menukaart. Zelfs zonder internetverbinding! En dankzij de instant cameravertaling kun je zelfs tekst op een afbeelding meteen vertalen door er simpelweg de camera op te richten.

Vlucht checken

Reis je met het vliegtuig? Dan raden we Flio (Android en iOS) aan. Deze app gidst je doorheen honderden luchthavens. Je krijgt te zien vanuit welke terminal en gate jouw vlucht vertrekt. Vertraging? Je ontvangt onmiddellijk een melding. Ook handig: je kunt je reisroute met vrienden en familieleden delen.

Roadtrip uitstippelen

Wie met de wagen op vakantie gaat, kan maar beter HERE WeGO (Android en iOS) of Google Maps (Android en iOS) installeren. Deze gratis navigatie-apps laten toe om kaarten vooraf te downloaden voor offline navigatie en je route op voorhand uit te stippelen. Bovendien houden ze tijdens de trip rekening met de verkeersdrukte.

Stadskaarten downloaden

Installeer zeker ook CityMaps2Go (Android en iOS) op jouw smartphone of tablet. Dankzij deze offline stadskaarten vind je altijd en overal de weg. Waar is de dichtstbijzijnde apotheek? Is er een bakker in de buurt? Hoe ver ligt dat ene museum van het hotel? Ons advies: download de nodige stadskaarten thuis al en geef aan wat je zeker wil bezoeken.

Openbaar vervoer checken

Net zo handig is Moovit (Android en iOS). Deze app geeft je altijd en overal inzicht in het openbaar vervoer. Ideaal als je de metro in Barcelona, de bus in Firenze of de trein in Nice wilt nemen. Je krijgt zelfs een melding wanneer je moet afstappen. Kwestie van geen kostbare vakantietijd te verspillen!

Geen euro’s?

Reis je naar een land waar je niet in euro kan betalen? Dan is ook XE Currency (Android en iOS) onmisbaar. Hiermee reken je in een handomdraai uit hoeveel 100 Amerikaanse dollar, Deense kroon of Tunesische dinar in euro is. De wisselkoersen zijn altijd up-to-date en de app werkt zelfs offline.

Samen aftellen

Don’t save the best for last en start nu al met uitkijken naar je vakantie. Dankzij Countdown Star (Android en iOSweet je exact binnen hoeveel dagen, uren, minuten en seconden jouw vakantie écht begint. Gebruik je Instagram? Dan kun je ook een aftelklok in je Instagram Story zetten!

Voor je de deur achter je dichtslaat, vergeet zeker niet te checken of je je woning voldoende energiezuinig achterlaat. Het is zonde om onnodig energie en centen te verspillen wanneer je de wereld aan het ontdekken bent. In dit artikel geven we je 5 concrete tips om je woning spaarzaam achter te laten.

Ook interessant voor jou