Privé

10 onmisbare apps voor (ver)bouwers

Bouw- of verbouwplannen? Houd alvast je smartphone of tablet in de aanslag, want deze apps zijn handige hulpmiddeltjes. Ze bieden je niet alleen tonnen inspiratie, maar helpen je ook keuzes te maken of geven tips om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Lees ook ons artikel : Isoleren, niets dan voordelen!

Verbouwen

Nood aan een leidraad om jouw bestaande woning grondig te renoveren? Architect Peter Vermeulen en binnenhuisarchitect Kristof Gregoire geven via Onder_Dak een geanimeerde tijdlijn van het volledige renovatieproces. Visueel erg mooi en ontzettend informatief.

Inspiratie

Zijn er nog geen concrete plannen, maar wil je eerst wat inspiratie opdoen? Dan heb je Houzz Interior Design Ideas nodig. De app bundelt meer dan 10 miljoen kwalitatieve interieurfoto’s van diverse stijlen. Onmisbaar voor wie een moodboard wil maken.

Plannen

Wil je jouw idee zelf visualiseren? Amikasa laat je heel eenvoudig een bepaalde ruimte in 3D tekenen om deze vervolgens in te richten met deuren, ramen, vloerbekleding en meubels. Planner 5D is een gelijkaardige app. Deze heeft zelfs een virtual reality-functie waarmee je een virtuele tour in jouw droomhuis kan maken. Eerder op zoek naar een professionele toepassing om de definitieve plannen van jouw architect in te lezen? Dan is AutoCAD 360 een aanrader.

Handen uit de mouwen

Zodra de plannen concreet zijn, is er ontzettend veel werk aan de winkel. Dankzij Family Handyman DIY Tip Genius school je jezelf in no time om tot een Handige Harry. Aan de hand van korte videofragmenten leer je hoe je een kraan installeert, stopcontacten aansluit, gipskarton plaatst of tegels voegt. Een waterpas of schietlood nodig? Met Handy Tools 7-in-1 heb je toegang tot zeven virtuele gereedschappen.

Afwerken

Alles klaar? Tijd voor een lik verf! Maar welke kleur? Muntgroen in de badkamer of toch liever olifantgrijs? De Levis Visualizer app geeft je een voorsmaakje van hoe elke kamer er met die ene kleur zal uitzien aan de hand van augmented reality. Je opent de camera van jouw smartphone of tablet, selecteert een muur en kiest daarna een kleur. De instructiefilmpjes die in de app verwerkt zitten, zijn ook de moeite!

Kostenplaatje

De grootste uitdaging tijdens het (ver)bouwen? De kosten zo optimaal mogelijk beheren en zorgen dat alles binnen de afgelijnde budgetten past. Met behulp van Wally of Goodbudget manage je alle uitgaven op een eenvoudige manier. Je deelt de kosten zelf in. Bijvoorbeeld: ruwbouw, schrijnwerk, dakwerken, vloeren… Kwestie van op het einde van de rit ook nog meubels te kunnen kopen!Ga naar www.luminus.be