Privé

De 10 beste apps voor de feestdagen

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat de gezelligste periode van het jaar weldra aanbreekt. Hoe bereid jij de feestdagen voor? Onthoud dat er heel wat boeiende apps zijn die je kunnen helpen. Wij stellen onze tien favorieten voor.

Lees ook ons artikel : 10 apps die je helpen met jouw goede voornemens

Om zo snel mogelijk in de juiste sfeer te komen, maak je gebruik van een kerstachtergrond op jouw smartphone. Christmas Wallpaper zit tjokvol foto’s die je in een handomdraai als achtergrond instelt. Combineer daar een leuke game mee – Christmas Sweeper 2, bijvoorbeeld – en je bent vertrokken.

Beste wensen!

Jouw kerstwensen versturen? Dat kan heel eenvoudig via bpost Mobile Postcard. Maak een selfie van jou (en jouw gezin of huisdier) met een kerstmuts en verstuur die als een echte postkaart naar één of meerdere bestemmelingen. Elke kaart die je voor 15 uur aanmaakt, wordt nog dezelfde werkdag verstuurd.

Liever digitaal? Ga dan aan de slag met Merry Xmas Photo Booth. Met deze app leuk je elke foto op aan de hand van tientallen filters en kerststickers. Het resultaat verstuur je vervolgens via e-mails, WhatsApp, Instagram, Facebook of Twitter.

En als je echt origineel uit de hoek wil komen, maak je een videofragment met behulp van ElfYourself. Jouw hoofd (en dat van je familieleden of vrienden) komt dan op een dansend elfje terecht en dat zorgt voor hilarische taferelen.

Strootje trekken

Deel jij op kerstavond cadeautjes uit aan je geliefden? En trek je dan op voorhand strootjes? Via Secret Santa Generator is dat een fluitje van een cent. Jouw wenslijstjes maak je vervolgens heel eenvoudig aan via WishMindr. Voeg er zeker een foto en webadres bij om eventuele teleurstellingen te voorkomen. Zodra het lijstje klaar is, deel je de link in één tik via sms, social media of e-mail.

De perfecte kalkoen

En dan is het eindelijk zo ver! De hele familie zit aan tafel voor het kerstdiner. Vind je die ene kerst-cd niet meer? Geen probleem. Dankzij xmas radio heb je alle kerstmuziek in één app. De 50 unieke radiostations zijn goed voor alle genres: instrumentaal, een kinderkoor, een vrouwelijke solo of subtiele pianomuziek.

En als er iemand vraagt hoe je dat voortreffelijke kerstmenu gemaakt hebt, hoef je zelfs niet te verklappen dat u via Food Network in the Kitchen stiekem op ‘eenvoudige gerechten’ zocht.

10, 9, 8, …

En dan is het enkel nog aftellen naar het nieuwe jaar. Dat kan heel stipt én stijlvol met Big Days – Events Countdown. Gelukkig nieuwjaar!Ga naar www.luminus.be