Dit zijn de beste motivaties om op energie te besparen

De stad Mechelen onderzoekt de komende jaren de beste motivering om haar inwoners energie te laten besparen in huis. Dat vormde voor ons de aanleiding om zelf nog eens de meest overtuigende redenen op een rij te zetten om thuis op je energieverbruik te letten of om energiebesparende renovaties uit te voeren. Want aan het einde van de rit, ben je altijd beter af.

Onmiddellijke kostenbesparing door dalend energieverbruik

Of je nu je gedrag aanpast en meer let op je energieverbruik, of investeert in zonnepanelen of isolatie, je ziet dat meteen weerspiegeld in je energiefactuur.

Er liggen letterlijk euro’s voor het rapen als je bewuster met je energie leert omgaan: check onze meest gelezen artikels over energie besparen zonder te investeren.

Toch klaar voor een slimme investering? Door duurzaam te isoleren, bespaar je algauw 30% op je jaarlijkse verwarmingskosten. Is je woning al voldoende geïsoleerd? Dan loont het om deze online test te doen. Na een tiental gerichte vragen over je woning, geniet je een persoonlijk energieplan waarna je te zien krijgt welke energiezuinige maatregelen je nog kan treffen en hoeveel euro’s je hiermee bespaart.

Besparen om het milieu te sparen

Je elektriciteitsverbruik verminderen, je verwarmingskosten doen dalen of investeren in zonnepanelen? Allemaal goede manieren om niet alleen je portefeuille te plezieren, maar ook de klimaatopwarming te vertragen.

De reden waarom er in grote getalen wordt overgestapt op groene energie en op mínder energieverbruik, is natuurlijk om de schade aan het milieu te beperken. Dat milieu is belangrijk voor je levenskwaliteit en de toekomst van je (klein)kinderen. Geen slechte motivatie om met zonnepanelen je eigen energie op te wekken of ’s avonds je apparaten uit te schakelen, toch?

Ontdek de groene energie van Luminus

Dankzij energiebesparende investeringen stijgt je huis in waarde

Energetische renovaties zijn financieel voordelig, en niet alleen omdat je energiekosten dalen.

  • Bij de renovatie van een huis dat ouder is dan 10 jaar, betaal je 6% btw in de plaats van 21%.
  • Je kan tot € 15.000 voordelig lenen met een energielening.
  • Laat je als nieuwe eigenaar je woning renoveren, dan krijg je korting op je registratierechten.
  • Bij een ingrijpende energetische renovatie, waarbij je 75% van je bestaande muren isoleert en je verwarmingsinstallatie vervangt, kan je 5 jaar lang vrijgesteld worden van onroerende voorheffing of er een korting op krijgen.

Door energetische renovaties en de installatie van zonnepanelen daalt het E-peil van je woning. Wie vandaag een huis koopt, wil gerust meer centen neertellen voor een energiezuinig huis. Zo brengen  je investeringen ook op bij een eventuele verkoop.

Laat je dak renderen met Luminus zonnepanelen

Energie besparen is comfort behalen

Wie investeert in energiebesparende renovaties hoeft niet aan comfort in te boeten, integendeel. Een geïsoleerd huis is een aangenaam huis om in te leven, te werken, te slapen en te spelen.

Conclusie: wat is jouw reden om energie te besparen?

Wat ook jouw wensen zijn, wat ook je budget is, of waar je ook woont: er zijn altijd manieren én redenen om energie te besparen. 

Luminus heeft alleszins de oplossingen in huis voor de accenten die jij zelf wil leggen in je woonsituatie. Je energieverbruik verminderen door je gedrag aan te passen of door kleine en grote investeringen te maken, is altijd een win-win-winsituatie. Voor je portefeuille, voor het milieu en voor je comfort.

Bereken hoeveel je nog kan besparen in je woning en hoe je dat zo efficiënt mogelijk doet

Doe de test

Ook interessant voor jou