30 eenvoudige tips voor een energiezuinig(er) leven

De wereld waar Luminus voor staat is er één van duurzame energie, met aandacht voor biodiversiteit en voor de natuur. Een wereld waarin we jou inspireren om energiezuinig(er) te leven en tegelijkertijd geld te besparen.

We zijn tenslotte zo veel meer dan enkel energieleverancier en nemen dagelijks onze verantwoordelijkheid op in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Aan de hand van onze energiezuinige tips nodigen we je uit om thuis hetzelfde te doen.

Om je energieverbruik te verminderen en je ecologische voetafdruk te verkleinen, telt elke daad. Hoe klein die ook is. Het licht doven van zodra je de kamer verlaat, je was buiten laten drogen, je gewone lampen vervangen door LED lampen, enzovoort. Deze daden zijn niet enkel gunstig voor onze planeet maar ook voor je portemonnee. Als we allemaal aan hetzelfde touw trekken maken we pas écht een verschil. Daarom adviseren en begeleiden we je graag naar een meer verantwoord en zuiniger energieverbruik.

30 dagen, 30 daden: een overzicht!

Onder het motto ‘30 dagen, 30 daden’ publiceerden we vorige zomer een nieuwe energiezuinige tip op onze Facebookpagina. Het ultieme doel? Elke Belg aanzetten om bewust na te denken over zijn individuele ecologische voetafdruk en zo stap voor stap nieuwe gewoonten te creëren. In totaal bereikten we die zomer op Facebook meer dan 1,5 miljoen  personen en hopen we van harte dat zij ondertussen enkele energietips in de praktijk hebben omgezet.

In onze energiegids ontdek je een overzicht van onze 30 gepubliceerde tips. Ze zijn zodanig eenvoudig dat werkelijk iedereen ze kan toepassen. Ook je (klein)kinderen kunnen dankzij onze daden nú al bijdragen aan een betere planeet. Veel ontdekplezier!

Energiezuinige gids

Ook interessant voor jou