Privé

De nieuwe Luminus Ketel van Ludo: ‘Binnen de week was alles geregeld’

Ludo Van Overtveldt uit Hoboken liet een jaar geleden zijn oude gasketel vervangen. Op maandag vulde hij online een offerte in. Dinsdag kwam de installateur van Luminus voor de eerste keer langs en vrijdag konden Ludo en zijn vrouw genieten van een gloednieuwe condensatieketel. Wat vond hij van dit hele proces?

We hadden een doorstroomketel op gas die het tijdens een weekend in juli vorig jaar volledig liet afweten. Gelukkig was het zomer en stond de centrale verwarming dus af. Maar opeens geen warm water meer hebben, dat was toch niet zo handig. We wilden dus dringend een nieuwe ketel.’

Mijn vrouw en ik zijn niet meer van de jongste, dus wilden we een all-in installatie die zo weinig mogelijk tijd en gedoe inhield. Ik ging op zondag meteen online op zoek naar nieuwe ketels en naar de kostprijs van de installatie. Zo kwam ik op de website van Luminus terecht, waar we ook klant zijn voor onze elektriciteit en gas. Toen ik zag dat je bij Luminus ook condensatieketels kon bestellen, heb ik de knoop doorgehakt.’

Vond je dat niet raar, dat je bij jouw energieleverancier ook terecht kan voor een ketelinstallatie?

Je verwacht dat natuurlijk niet, hé. Maar Luminus installeert die ketels natuurlijk niet zelf. Het werkt daarvoor samen met een professionele installateur.

Hoe verliep die installatie?

Ik denk dat ik op maandag werd gebeld door Luminus – nadat ik de offerte online had ingevuld – en dinsdag stond er al een installateur bij ons om een bestek op te maken. Vrijdag werd de nieuwe ketel geplaatst en hadden we weer warm water.

Als je ziet wat er allemaal moet gebeuren tijdens zo’n installatie, hou je toch even je hart vast. Maar ik moet toegeven dat de installateur zijn best heeft gedaan. Hij heeft eerst de kapotte ketel verwijderd, daarna een paar nieuwe leidingen gelegd en dan de nieuwe condensatieketel geplaatst. En hij heeft de stookruimte proper achtergelaten. De oude ketel heeft hij trouwens meegenomen. De hele operatie was in minder dan één dag achter de rug.

Hebt je met de installateur afspraken gemaakt over het onderhoud?

Ja. Hij zal ons om de twee jaar verwittigen wanneer het tijd is voor het wettelijke verplichte onderhoud, dat we dan meteen door hem kunnen laten uitvoeren.

Een condensatieketel werkt met een modulerende brander en gebruikt ook de restwarmte, waardoor hij veel zuiniger werkt. Heb je daarvan al iets gemerkt?

Daarvoor is het nog te vroeg, vrees ik. Maar ik vertrouw erop dat de cijfers kloppen, want ik weet dat Junkers – de fabrikant van de Luminusketels – een goed merk is.

 

BewarenBewarenGa naar www.luminus.be