Besparen in je zaak dankzij ledlampen en slimme verlichting

Er zijn heel wat winkels, kantoren en ondernemingen die nog niet overschakelden op ledlampen. Het is waar dat die in aankoop iets duurder zijn dan andere lichtbronnen, maar ze zijn wel een pak energiezuiniger. Bovendien zijn de mogelijkheden vandaag eindeloos en kan je – naast besparen – jouw zaak een persoonlijke touch geven met slimme ledverlichting. We lichten het graag toe!

Vooroordelen over ledverlichting de wereld uit

De tijden dat ledlampen enkel koel blauw licht verspreidden, zijn lang voorbij. De nieuwe generatie lampen distribueert warmer licht dan spaarlampen en heeft helemaal geen negatief effect op de presentatie van je producten of de prestaties van je werknemers. Daarnaast zijn er tegenwoordig ontelbare opties op het vlak van lichtkleur, lichttemperatuur en armaturen. Niet moeilijk dat led zo populair is bij lichtontwerpers.

De voordelen van ledverlichting voor je zaak op een rij:

  • Ledlampen zijn tot wel 80% energiezuiniger dan gloei- en halogeenlampen. In een professionele context waarin ze intensief gebruikt worden, komt dat neer op een terugverdientijd van minder dan een jaar.
  • Ledlampen gaan langer mee dan gloei- en spaarlampen. De meeste fabrikanten geven 2 jaar garantie op hun lampen, maar hun gemiddelde duurzaamheid is 35.000 branduren (wat wel 8 jaar kan zijn). Bovendien zijn ze schokbestendig en komt er geen giftig kwik vrij wanneer ze vallen. Je hoeft ze dan ook niet bij het chemisch afval te sorteren wanneer ze stuk zijn.
  • Ledverlichting verspreidt geen UV- of infraroodlicht, waardoor het geschikt is voor de kunst-, voedings- en kledingsector.
  • Ledlampen zetten energie om in licht, niet in warmte, waardoor ze lang niet zo heet worden als andere lampen.
  • Ledlampen geven een warmer licht dan spaarlampen, maar ze geven vooral metéén licht. Je hoeft niet te wachten voor ze op hun volle capaciteit branden – wat wel fijn is als je bijvoorbeeld snel iets in de stockruimte moet zoeken. Bovendien flikkeren ze niet, en zijn ze daardoor een pak rustiger voor de ogen. Dat is veel minder belastend om een hele dag in te werken.
  • Tegenwoordig bestaan er ledlampen in elke kleur, maat of vorm die je voor ogen had om je zaak in te kleden. In tegenstelling tot spaarlampen bestaat er een ledlamp voor elke fitting.

Zijn er ook nadelen aan ledlampen?

Het belangrijkste ‘nadeel’ van een ledlamp, is dat ze duurder is dan andere lampen. Met een snelle terugverdientijd (door de zuinigheid) en de langere houdbaarheid, is op lange termijn echter het tegenovergestelde waar, en zijn ze een pak vriendelijker voor je portemonnee.

Vind hier de meest bijzondere en gepaste ledverlichting voor jouw zaak.

Slimme verlichting, slimme investering

Slimme verlichting is de verzamelnaam voor ledverlichtingsapparatuur die via het internet in contact staat met een app op je smartphone. Je kan vanop afstand onder andere de kleur van de lamp instellen, de temperatuur van het licht bepalen of het licht dimmen.

De voordelen van slimme verlichting voor jouw onderneming:

1. De installatie van slimme verlichting is gemakkelijk en niet duur.

Je hebt slimme lampen die je in een bestaande fitting kan draaien, slimme fittings om lampen in te draaien of slimme stekkers. Alle drie zijn ze in een handomdraai te installeren en te verbinden met je smartphone. Ze werken overal in de ruimte waar wifi is.

2. Door slimme verlichting geef je jouw bedrijfsruimte een unieke sfeer.

Je kan ledstrips installeren voor een sfeervolle verlichting tegen je muren, de kleur van de lampen (apart of in reeksen) instellen en programmeren, of de lichten dimmen en feller maken wanneer dat past.

3. Met slimme verlichting bespaar je op je energiefactuur.

Omdat de verlichting van je zaak verbonden is met je smartphone, kan je lampen vanop afstand uitschakelen om te bezuinigen. Maar je kan ook een aparte sensor installeren in ruimtes waar je niet vaak komt – zoals de toiletten of de berging.

Op die manier schakelt het licht daar enkel aan wanneer het nodig is. Met je app kan je lichtschema’s programmeren, waardoor het licht in de zaak bijvoorbeeld uitgaat bij sluitingstijd, maar het licht van de etalage pas een paar uur later, wanneer er niemand meer op straat is.

Ook interessant voor jou