Lumiworld is een bron van inspiratie voor al wie houdt van toekomstgericht en comfortabel wonen. De wereld waarin we je verwelkomen is er één met permanente aandacht voor duurzaamheid, groene energie en efficiënt verbruiken. Een wereld waarin we jou helpen om energie te besparen, maar waar er ook plaats is voor leuke extra’s zoals een praktisch ebook of een inspirerend interview.

1. Up-to-date

Wil je het laatste energienieuws onder de loep nemen? Of ben je op zoek naar praktische hulp omtrent het verhuizen van je energiecontract? Wil je weten hoe je je energieverbruik in je nieuwe woning kan inschatten? Dit en nog veel méér ontdek je in de up-to-date rubriek van Lumiworld.

Naar Up-to-date

2. Snelle bespaartips

Wist je dat elk huishouden zo’n 15 tot 50 apparaten telt die in stand-by staan? Sluimerverbruik zorgt ervoor dat de kosten oplopen zonder dat je het merkt. Meer van deze weetjes en praktische adviezen? Onder het motto “veel kleintjes maken één groot”, vind je in deze categorie tal van bespaartips om toe te passen in het dagelijks leven.

Snelle bespaartips

3. Slimme investeringen

Een zonnepaneleninstallatie, een nieuwe hoogrendementsketel, spouwmuurisolatie, … Het zijn stuk voor stuk ingrepen die maken dat je woning er efficiënter op wordt. Natuurlijk ga je voor zulke beslissingen niet over één nacht ijs. In deze rubriek geven we jou de nodige informatie over energiebesparende investeringen bij je thuis.

Slimme investeringen

4. De Verschilmakers

Elke maand zetten we een lokale verschilmaker in de kijker. Dat kunnen individuen, initiatieven of organisaties zijn die zich op een duurzame, groene manier inzetten voor een bepaalde problematiek. Tot nu toe kwamen tal van onderwerpen aan bod: een verpakkingsvrije winkel, scholen met een groene visie, een organisatie die de biodiversiteit beschermt, iemand die zijn woning met afvalmaterialen renoveerde… Ontdek het zelf!

De Verschilmakers