........ 22 Augustus 2018

aflevering 6

CV-ketel
De verwarmingsketel in panne
Augustus 2018 Gepubliceerd door Anja Watt

Is het een spook of is het onze cv-ketel?

Er is één ding dat je moet weten wanneer je een woning renoveert! Een (oude) verwarmingsinstallatie kan een heleboel gekke geluiden produceren. En het moment waarop je cv-ketel een spook lijkt na te bootsen, dan is dat echt geen goed teken. Geloof me! Met deze post wil ik dus vermijden dat je net zoals ons het hele huis doorzoekt om het probleem pas uren later te vinden. Wanneer je verwarming  binnenkort dus een bizar geluid maakt, grijp zonder nadenken naar je telefoon en bel onze vakman. Zo word je het snelst geholpen. En ik kan het weten!!

Augustus 2018 Gepubliceerd door Anja Watt

Voorkomen is beter dan genezen!

Een verwarmingsketel is een bizar ding. Je denkt nooit na over zijn bestaan, maar wanneer hij hapert of niets meer doet, dan vergaat je wereld. En niet alleen die van jou, want plots staat het hele gezin op zijn kop. Geen warm water meer in de douche of voor de afwas, radiatoren die koud blijven… Ohlala, drama gegarandeerd! Je maakt dus beter topprioriteit van je cv-ketel zolang ie het wél nog doet. Had ik deze online test maar eerder gevonden, dan hadden we een panne wellicht kunnen vermijden. Doe jij ‘m ook maar eens als je geen pech wilt!

........ 01 Augustus 2018

aflevering 5

laadpaal
Anja staat in panne
Familie Watt
Augustus 2018 Gepubliceerd door Anja Watt

Geluk bij een ongeluk

Autorijden van punt A naar punt B. Vandaag de dag vinden we dat allemaal vanzelfsprekend. Zó vanzelfsprekend dat ik vergat om onze elektrische wagen op te laden… en natúúrlijk viel hij in panne. En alsof het niet erger kon, nam Patrik zijn telefoon niet op. Daar zat ik dan! Al was er gelukkig toch één positieve noot aan deze gebeurtenis. Ik besloot in de wagen mijn to-dolijst te overlopen en plots herinnerde ik me één van de dingen die ik telkens opnieuw vergat: me registreren voor een gratis laadkaart die toegang geeft tot publieke laadpalen. Halleluja! Nóóóóit meer pannes!

Electrische laadpaal
Augustus 2018 Gepubliceerd door Anja Watt

Yes, een eigen laadpaal!

Zoals bij elke ecologische investering heb ik wekenlang moeten zeuren vooraleer Patrik overtuigd was om een uitstootvrije wagen te kopen. Nu, een half jaar na aanschaf van onze e-mobiel, is hij even gelukkig als ik. En er is nog méér verbetering op komt: volgende week komt een Luminus-technieker onze hoogsteigen laadpaal installeren in ons nieuwe huis. Het grootste voordeel? Ik hoef mijn geduld minder op proef te stellen. Het laadt namelijk een pak sneller dan een gewoon stopcontact. De andere voordelen vind je via onderstaande link. Aftellen maarrrr!

........ 26 Juli 2018

aflevering 4

LEDVERLICHTING
Een lumineus idee om meer te besparen
Familie Watt
Juli 2018 Gepubliceerd door Anja Watt

Licht in de duisternis

Gloeilampen zijn super passé! Ik las onlangs dat je ze beter vroeg dan laat kan vervangen – zelfs als de oude lampen nog perfect werken. De kinderen stonden dit keer helemaal aan mijn kant, want ledverlichting is gewoon véél aangenamer. Enkel Patrik had wat moeite met mijn overtuigingskracht. Ik zou hem onderstaand artikel willen laten lezen, maar de papa des huizes zat alweer met zijn neus in de budgetboeken… Zucht. Hopelijk kan jij er wat mee!

energieverbruik nieuwe woning
Juli 2018 Gepubliceerd door Anja Watt

Het codewoord is besparen!

Uiteindelijk zal Patrik toch moeten bezwijken voor milieuvriendelijke ledverlichting. De aanhouder wint, zo blijkt, want ondertussen heb ik hét codewoord gevonden. Patrik blijkt dus wel naar me te luisteren wanneer ik de woorden ‘straffe kortingen’ en ‘besparen’ in de mond neem. En omdat ik geen geheimen heb voor jullie, deel ik graag mijn ontdekking van de dag. Bij onze energieleverancier krijgen we een pak voordelen voorgeschoteld. En niet alleen ledverlichting aan -60%… Er is nog veel méér!

........ 20 juni

aflevering 3

ZONNEPANELEN
Ons huis is klaar voor de zomer
Juni 2018 Gepubliceerd door Anja Watt

Veel vragen vóór de installatie

Hoe is het dak georiënteerd? Hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Wat is je gemiddeld jaarverbruik? En voor welke installateur kies je?

Voordat je zonnepanelen bestelt, krijg je ontelbare vragen voorgeschoteld. Maar nu is het eindelijk zover: we gaat onze eigen, schone energie produceren! En Patrik kan eindelijk onze teller zien terugdraaien.

Juni 2018 Gepubliceerd door Anja Watt

Panelen of geen panelen?

Zonnepanelen zijn super! Al is het kostenplaatje niet min. Ja, maar het betaalt zichzelf terug! Ja maar, … Om zo’n gesprekken zonder einde te vermijden, hebben we eerst onderzocht welk budget we moesten voorzien. Hier vind je de link die we daarvoor gebruikt hebben. Hopelijk helpt hij jullie ook om de kostprijs van jullie zonnepanelen snel in te schatten.

........ 16 mei

aflevering 2

ISOLATIE
Een muts voor ons dak
Mei 2018 Gepubliceerd door Anja Watt

Ik had weer eens gelijk, zoals altijd!

We hadden allemaal een goede reden om ons dak te isoleren. Ik was het beu om te verwarmen en de planeet op te warmen. Voor Patrik is een nulletje minder op zijn factuur een nulletje meer op zijn bankrekening. Voor kleine Tim is een graadje extra nog een tikkeltje meer comfort. En Eva heeft het ideale onderwerp om aan de praat te geraken met de nieuwe buurman. We hebben dus gekozen voor de meest groene oplossing (uiteraard!) van een goedgevulde lijst:

Mei 2018 Gepubliceerd door Anja Watt

Deze post lezen, is comfortabeler dan hem schrijven

Yep, met de tocht en de isolatieproblemen moet ik wat sneller schrijven, anders bevriezen mijn vingers. Super. Ik maakoeghgqjdhkfqlkflk er een zooitje van… Charme is één ding, maar zonder warmte is dat niet veel waard. Zelfs Patrik kon het niet meer aan. ‘t Is dus beslist: we gaan alles I-SO-LEREN! Big up voor de Luminus-expert en zijn advies, die hem uiteindelijk over de streep getrokken hebben. En omdat ik zo’n goeierd ben, wil ik hem zelfs delen, ‘mijn’ expert.

........ 25 April

aflevering 1

Verhuis
Een nieuwe woning
April 2018 Gepubliceerd door Anja Watt

Yes, onze laatste doos is uitgepakt!

Verhuizen… Da’s zwoegen, sorteren, alles in dozen steken. Je schrijft een verzamelnaam op elke doos. Maar je beseft dat verhuizers betaald worden om te verhuizen, niet om te lezen. Dus je sleept zelf nog eens elke doos naar de juiste kamer. En dan kan je eiiiindelijk uitpakken. Gelukkig hadden we van bij de start onze visie. En het bijhorende licht. Da’s normaal, want Luminus heeft gezorgd voor de ‘verhuis’ van onze energie. Maar goed dat we dit artikel gelezen hebben. En omdat ik zo vrijgevig ben, deel ik het even:

April 2018 Gepubliceerd door Anja Watt

En toen was er licht!

Soms vraag ik me echt af of het licht daar wel brandt vanboven, bij mijn man. Hij vergeet alles (en het is natuurlijk nooit zijn fout). Voor de verhuis had ik hem maar één ding gevraagd: ons energiecontract overzetten naar onze nieuwe woning. Da’s dus één telefoontje of online een formuliertje invullen… Resultaat? Een eerste nacht bij kaarslicht. OK, da’s romantisch, maar ehm, als je verhuisplannen hebt, klik dan gewoon even hier voor een probleemloze verhuis: