Privé

Onmisbare gadgets en accessoires voor fietsers en wandelaars

Door het goede weer trekken we massaal naar buiten om kilometers aan elkaar te rijgen. Te voet of op ons stalen ros. Wil je niet ongewapend op pad gaan? Dankzij deze vijf gadgets maak je je uitstap nog leuker.

Binnenkort jarig? En weet je echt niet wat je moet vragen? Wie graag fietst of wandelt, vindt ongetwijfeld wat tussen onderstaande leuke en handige hebbedingen.

Allround sporthorloge

Trek je er regelmatig op uit en wil je graag bijhouden hoeveel kilometers je door de bossen struint? De waterdichte Polar V800 is het ultieme sporthorloge. Het toestel is uitgerust met een gps-sensor, meet je hartslag en pasfrequentie en voorspelt je eindtijden. Ook straf is dat je routes kunt importeren, zodat je nooit verdwaalt. In de bergen kun je zelfs gebruikmaken van een barometrische hoogtemeter.

Intelligent fietsslot

Bent jij ook vaak op zoek naar het sleuteltje van je fietsslot? Of durf je de code weleens te vergeten? Dan is LINKA ongetwijfeld wat voor jou. Dit intelligent fietsslot sluit je met één druk op de knop. Nog straffer is dat het met jouw smartphone communiceert via een gebruiksvriendelijke app. In een tik en een veeg is het slot geopend. Ook handig: de app onthoudt jouw locatie én het slot slaat alarm als iemand jouw tweewieler probeert te stelen.

Lees ook ons artikel: 8 tips voor een elektrische fiets.

Draagbare zonne-energie

Schrik dat je onderweg niet voldoende energie hebt voor je smartphone of tablet? Investeer dan in een battery pack met zonnepaneeltje. Een prima voorbeeld van zo’n solar charger is de Xtorm Magma. De accu heeft een capaciteit van 2.000 mAh en kan dus probleemloos je smartphone volledig opladen. Ook nuttig is dat er een ingebouwde ledlamp voorzien is. Door het Sunpower-paneeltje met hoog rendement is de charger in de zon binnen de kortste keren opnieuw opgeladen. Hang hem simpelweg aan jouw fiets of rugzak!

Extra spaakverlichting

Zichtbaarheid is ontzettend belangrijk. Trek je ’s morgens vroeg of ’s avonds laat op pad? Zorg dan zeker dat je goed opvalt. Dankzij deze spaakverlichting kunnen automobilisten je al van ver zien aankomen. De installatie is bovendien ontzettend eenvoudig. Je klikt de verlichting simpelweg op je spaken vast. Je hebt bovendien de keuze uit constant of knipperend licht in het rood, blauw of groen.

Slimme helm

Ga je weleens mountainbiken of racen in je eentje en hecht je veel belang aan veiligheid? De ICEdot Crash Sensor kan weleens je favoriete gadget van het jaar worden. Ook jouw gezin heeft er baat bij. Je bevestigt deze compacte sensor bovenop je fietshelm. Vervolgens koppel je het lichtgewicht via een app met je smartphone. Zodra de sensor een val of ongeluk detecteert, ontvangen jouw contactpersonen een sms. Ze krijgen de exacte gps-locatie door zodat ze snel hulp kunnen inschakelen.

 
Ga naar www.luminus.be