Privé

Ecologisch overnachten in België. Waar kan het?

Nood aan vakantie? Om even te ontsnappen aan de dagelijkste stress hoeft u niet noodzakelijk op een vliegtuig te stappen of honderden kilometers te rijden. Ook in ons land geniet u van leuke én ecologische plekjes. Wij selecteerden voor u zeven groene topadressen in eigen land.

Ongedwongen sfeer

In Hotel De Lanterfanter in Schönberg vlak bij Sankt Vith voelt u zich meteen helemaal thuis. In de zomer kunt u urenlang doorbrengen in de omringende natuur. Voor uw kroost is het dolle pret in de speeltuin. In de winter kunt u een boek lezen of spelletjes spelen bij het haardvuur of heerlijk genieten in de sauna, de infraroodcabine of het bubbelbad. ‘s Morgens en ’s avonds proeft u van het lekkere, verse en gezonde eten, dat met liefde voor u én de natuur bereid wordt.

Family first

Ongestoord genieten met het hele gezin? Dat kan in Hotel Fevery in Brugge. Het familiehotel heeft tien kamers met elk een stijlvolle badkamer. Groen logeren in luxe staat er centraal. De uitbaters verwennen u graag met een lekker ontbijt met lokale, biologische en fairtrade producten. Leuk weetje: de eigenaars behaalden als een van de eerste in België het ‘Europees Ecolabel’. Perfect voor een zalig weekendje uit in Brugge.

Pure luxe

Mag het al wat meer zijn? Dan is Naxhelet, gelegen in het Waalse Wanze, echt iets voor u. De oude hoeve werd gerenoveerd met speciale aandacht voor authenticiteit en respect voor de natuur. U kunt genieten van het prachtige uitzicht op het golfterrein, het oefenveld of het charmante dorpje Moha. Als u aan tafel schuift, krijgt u een gerecht waarin plaatselijke producten op een vindingrijke manier gecombineerd worden. Van het veld tot op uw bord mag u hier letterlijk nemen.

Waterpret gegarandeerd

Mag het wat avontuurlijker? The Sleep’n Spin in Froidchapelle (Les Lacs de l’Eau d’Heure) is een goedkope en ecologische accommodatie voor groepen tot 24 personen. De herberg ligt aan een waterkabelbaan en is dus ideaal voor iedereen die houdt van wakeboarden, waterskiën, wakeskaten of kneeboarden. De 13 obstakels zorgen voor de nodige portie adrenaline. Achteraf komt u tot rust met een sessie beachvolleybal of een heerlijke barbecue.

Hartje Brussel

Houdt u van elegantie, maar ook van het bruisende stadsleven? Dan mag u zeker het NH Collection Brussels Grand Sablon in het hartje van Brussel niet missen. De kamers zijn net zo verfijnd en stijlvol als de antiekwinkels op de Zavel, het mooiste plein van onze hoofdstad. Uw dag beginnen doet u met een luxe ontbijtbuffet: vers brood, heerlijke croissants, gezonde granola, fijne vleeswaren en dito kaassoorten. Overdag kunt u proeven van de Spaanse keuken in Grand Café Hispania. En dat allemaal met respect voor onze prachtige natuur.

CO2-neutraal overnachten in Gent

Op zoek naar iets helemaal anders? Dit hostel is een omgebouwd binnenschip: de Andromeda. Het ligt op een rustig kanaal in een volkse buurt van Gent. U geniet er van een biologisch fairtrade ontbijt – bij mooi weer zelfs op het terras op het dek. Vervelen is geen optie: er is een kleine bibliotheek en u vindt heel wat gezelschapsspelletjes aan boord. Er zijn 2-, 6- en 8-persoonskamers met 100% natuurlatex matrassen. Dit is ecologisch genieten zonder in te boeten aan comfort!

Onthaasten in De Wissen

Grenzeloos genieten op het water? Dan moet u Kampeervlot De Wissen eens overwegen. Uw houten hut is zo’n 12,5 m2 groot en drijft op een kunststof vlonder. Hier wordt u één met de natuur. U krijgt kampeermatrassen en -stoelen, twee-pits gasbranders, een jerrycan voor drinkwater enzovoort. Als transportmiddel krijgt u er zelfs een Canadese kano bij. Dit is ongetwijfeld een unieke ervaring.

Meer inspiratie nodig? Klik dan zeker eens door naar Groene Sleutel, het internationale eco-label voor toerisme en recreatie.Ga naar www.luminus.be