Privé

Deze apps helpen u het hoofd koel te houden tijdens het studeren

Als u aan het studeren bent voor uw examens, laat u uw smartphone natuurlijk beter links liggen. Maar soms loont het toch de moeite hem te gebruiken. Deze zes apps helpen u met vlag en wimpel te slagen.

Self Control (for Study)

Verslaafd aan Facebook, Instagram, Snapchat of Twitter? Met deze app zorgt u ervoor dat uw favoriete apps tijdens de studietijd – die u zelf opgeeft – worden uitgeschakeld. Geen meldingen van onlineberichtjes dus, u bent dan nog enkel bereikbaar via sms en telefoon. Alsof u vijftien jaar geleden leefde en een ouderwetse gsm had. Probeert u toch uw Facebookpagina of Snapchatstatus te checken, dan vertelt deze app dat u beter verder studeert.

Timetable

Met een goede organisatie en planning van de blokperiode komt u al een heel eind. Helaas beginnen veel studenten in het hoger onderwijs zonder degelijke studieplanning aan de examenperiode. En laat zo’n planning net het beste middel zijn tegen examenstress.

Natuurlijk kunt u alles ook gewoon op papier zetten. Maar een digitale planning heeft voordelen: zo kunt u automatische reminders instellen en kleurtjes kiezen zonder te knoeien met markeerstiften. Voor Android zijn Timetable en My Class Schedule aanraders, voor iOs is er de toepassing Class Timetable.

Alarmy (Sleep If U Can)

Tijdens de blokperiode moet u natuurlijk goed en voldoende slapen. Maar zich overslapen staat natuurlijk gelijk aan kostbare studietijd verspillen. Deze app (zowel voor Android als iOs) verplicht u om op te staan als uw wekker afgaat en de verleiding groot is om nog even te blijven liggen. De werking van de app is best ingenieus.

U moet immers een foto trekken van een plaats in uw huis buiten de slaapkamer. Als het hardnekkige geluid van de wekker afgaat, zult u dit enkel kunnen uitschakelen als u van die plek een nieuwe foto maakt. Kies dus de badkamer, dan kunt u ineens ook in de douche springen.

Google Play Music

U hoeft niet in absolute stilte te studeren als u daar zelf nerveus van wordt en wat lichte muziek u net kalmeert. Sterker, voor sommigen werkt achtergrondmuziek zelfs motiverend. Met deze app hebt u altijd uw eigen muziekinstallatie bij de hand. Vóór de examenperiode laadt u bijvoorbeeld tot 60 GB aan nummers op. Vervolgens kunt u eender waar (als er maar een wifinetwerk is) uw favoriete muziek streamen. Studeert u frequent in de bibliotheek? Vergeet zeker uw oortjes niet mee te nemen.

EverNote Peek

Met deze app, die enkel beschikbaar is voor iPad, kunt u op een heel inventieve manier uw lessen herhalen. Voorwaarde is wel dat u eerst een samenvatting aanmaakt in de app door de leerstof te bundelen. Vervolgens kunt u zichzelf ondervragen.

Eerst dekt u uw iPad af met de Smart Cover, de beschermhoes van de iPad in verschillende latjes. Als u het eerste latje optilt, krijgt u een vraag onderaan het scherm te zien. Om het antwoord te controleren, moet u de latjes nog een beetje verder optillen.

Headspace

Last but not least: een applicatie die u helpt in de strijd tegen stress. Heeft u altijd al eens op een efficiënte manier willen mediteren, zonder zweverige teksten en afschrikwekkende technieken? Headspace is een meditatie-app die dankzij zijn moderne aanpak hoge toppen scheert. Met meer dan 11 miljoen downloads is het een van de meest populaire apps in zijn niche. Aan de hand van oogstrelende animaties en inspirerende video’s leert u de basistechnieken van meditatie. Dit kan zelfs al in sessies van twee of tien minuten.

Wilt u de app graag ontdekken? De eerste tien dagen kunt u volledig gratis aan de slag, daarna kiest u vrijblijvend voor een betalend programma.

Lees ook ons artikel: 7 eenvoudige tips om energie en geld te besparen op kot

 Ga naar www.luminus.be